2014-03-04 21:51:34
Φωτογραφία για ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με την αντιπολίτευση και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διαπιστώνοντας ταύτιση απόψεων στην αντιπολιτευτική ρητορική της Κουμουνδούρου με την άκρα δεξιά, και επαναφέροντας επί της ουσίας με αυτόν τον τρόπο τη θεωρία των δύο άκρων του πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών, σε συνέντευξη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στο Κίεβο και στη Μαριούπολη, επιτέθηκε εκ νέου στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η στάση τους στο ουκρανικό ζήτημα «αντανακλά το ευρύτερο δράμα της διαίρεσης που ταλανίζει την πολιτική σκηνή», κάνοντας λόγο για μια «παράξενη συγχορδία της αντιπολίτευσης η οποία εφαρμόζει τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα του εσωτερικού σε εξωτερικά ζητήματα που έχουν μεγάλη εθνική σημασία, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».


Και εξηγώντας τι εννοεί «συγχορδία της αντιπολίτευσης», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε με νόημα πως «όταν στην ίδια την Ελλάδα ακροδεξιά κόμματα ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις ίσως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα, καθώς τέτοιου είδους συνθήκες θέτουν την κυβέρνηση υπόλογη στην Ευρώπη».

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι «αναγνώρισε μια ουκρανική κυβέρνηση με νεοναζιστικά στοιχεία», ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως σε αντίθεση με τη γνώμη της αντιπολίτευσης οι νέες αρχές έχουν αναγνωριστεί από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Σχολιάζοντας την παρουσία της τρόικας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για να καταπολεμηθεί και η ανεργία, κυρίως των νέων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι ο διεθνής τομέας είναι έτοιμος να επενδύσει.

Σκωπτικός ήταν ο κ. Βενιζέλος και για το «Ποτάμι», το νέο πολιτικό φορέα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Εγώ προς ώρας ασχολούμαι με την Αζοφική Θάλασσα» ήταν το σχόλιό του. «Δεν ασχολούμαι με το ''Ποτάμι''. Εύχομαι καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετασχηματιστεί σε πολικό κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ