2014-03-04 22:09:27
Φωτογραφία για Ρωσία -  Επίδειξη δύναμης με εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου...!!!
Επιτυχή δοκιμή ενός Διηπειρωτικού Βαλλιστικού Πυραύλου (ICBM) ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε η Μόσχα, 

σε μια περίοδο που αυξάνεται η ένταση στην περιοχή, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κριμαία και την απειλή της Ρωσίας να στείλει στρατεύματα στη γειτονική Ουκρανία.

Οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν έναν πύραυλο RS-12M Topol από την περιοχή του Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ο οποίος πέτυχε το στόχο του στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ.

Νωρίτερα  την Τρίτη ρωσικά πολεμικά πλοία απέκλεισαν τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την Κριμαία από τη Ρωσία, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων, οι οποίοι δήλωσαν ότι Ρώσοι στρατιώτες ελέγχουν την ουκρανική πλευρά των Στενών και ότι έχουν δει ρωσικά τεθωρακισμένα στη ρωσική πλευρά.


«Δύο ρωσικά πλοία έχουν κλείσει τα Στενά του Κερτς, από τον βορρά και τον νότο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβελ Σισούριν, ο αναπληρωτής διοικητής των συνοριοφυλάκων.

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στη στρατιωτική βάση του Μπελμπέκ όταν άοπλοι Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν να επανακαταλάβουν τον αεροδιάδρομο που ελέγχουν πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες και εκείνοι πυροβόλησαν στον αέρα.

Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις, θα λάβουν ανάλογη απάντηση

Η Μόσχα απείλησε σήμερα ότι θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα σε αντίποινα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας.

"Θα πρέπει να απαντήσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς. "Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις βιαστικές και ανεύθυνες ενέργειες της Ουάσινγκτον, επισημαίνουμε: δεν είναι δική μας επιλογή".

"Έχουμε εξηγήσει συχνά στους Αμερικανούς (. . .) γιατί οι μονομερείς κυρώσεις δεν αρμόζουν στα κριτήρια των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ κρατών", σημείωσε.

Ο Λουκασέβιτς δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις, αλλά μόνο ότι η ρωσική απάντηση δεν θα αντικατοπτρίζει κατ΄ ανάγκην τις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας μελετά τη λήψη μέτρων, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας, την απαγόρευση έκδοσης βίζας και γενικότερες οικονομικές κυρώσεις.

Ομπάμα: Οι ισχυρισμοί του Πούτιν δεν πείθουν κανέναν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του υποστήριξε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Κριμαίας "δεν πείθουν κανέναν" και προειδοποίησε ότι η Μόσχα, με την επέμβασή της στην Ουκρανία, κινδυνεύει να αποδυναμώσει τη θέση της στην περιοχή.

Ο Ομπάμα είπε ότι έχει λάβει γνώση των "πληροφοριών" σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, εξετάζει διάφορες επιλογές που έχει για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, για τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους τους "οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο".

"Ξέρω ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει προφανώς (. . .) μια διαφορετική ερμηνεία, όμως κατά την άποψή μου (οι ισχυρισμοί του) δεν πείθουν κανέναν", υπογράμμισε.

Ο Ομπάμα επανέλαβε πως η διεθνής κοινότητα «καταδίκασε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» προσθέτοντας πως κάνει «έκκληση για αποκλιμάκωση και για την ανάπτυξη, αμέσως, διεθνών παρατηρητών».

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στην Ουκρανία έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ "θα συζητήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το πώς να διευκολύνουν την απαραίτητη αποκλιμάκωση της κατάστασης". Υπενθυμίζουμε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στις βάσεις τους και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κίεβο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν εκτάκτως τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες καταδίκασαν τη "σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας" από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καλώντας παράλληλα τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της στις βάσεις τους και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κίεβο.

"Η ΕΕ παραμένει έτοιμη να συμμετάσχει και να προωθήσει εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να βρεθεί μια ειρηνική λύση. Θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για διεθνούς παρατηρητές και διαμεσολαβητές". Στο πλαίσιο αυτό, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για πιθανή αποστολή πραγματογνωμοσύνης του ΟΑΣΕ στην Κριμαία.

Ως μια μορφή πολιτικής πίεσης προς τη Ρωσία η ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας στην προετοιμασία της Συνόδου του G8 στο Σότσι της Ρωσίας τον Ιούνιο.
avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ