2014-03-05 01:11:08
Φωτογραφία για Νεκρό δελφίνι στο Φανάρι Μυτιλήνης
Αργά το βράδυ της Κ. Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρό δελφίνι από επιχειρηματίες στην περιοχή Φανάρι Μυτιλήνης.

Το νεκρό δελφίνι με τη βοήθεια αλιέων ανασύρθηκε στην ακτή.

Το δελφίνι κατά πάσα πιθανότητα μπλέχτηκε σε δίχτυα ή χτυπήθηκε από κάποιο πλεούμενο σκάφος.

Η κ. Μαρία Σίννη, υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία έχει κάνει μεταπτυχιακή εργασία στη Θαλάσσια Βιολογία, μιλώντας στο παρελθόν στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» απέδωσε το γεγονός της εισόδου δελφινιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε τρεις λόγους:

«Μπορεί να είναι κάτι εντελώς τυχαίο, μπορεί για παράδειγμα ν’ αποπροσανατολιστούν ακόμη και από το θόρυβο πολλών σκαφών που έπλεαν σε εκείνη στην περιοχή καθώς περνούσαν από το λιμάνι, και να χάσουν το δρόμο τους.

Ένας άλλος λόγος είναι να ακολούθησαν τις βάρκες που ξεψαρίζουν και να κατέληξαν στο λιμάνι, ενώ τέλος ένα τρίτος λόγος είναι ότι μπορεί να κυνηγούσαν κάποιο κοπάδι ψάρια και αυτό να τους οδήγησε στο λιμάνι».

Όπως μας λέει η κ. Σίννη, συνήθως τα δελφίνια ταξιδεύουν κατά ομάδες και τα μικρά πάντα ακολουθούν τις μητέρες τους για λόγους ασφάλειας.

«Συνήθως τα δελφίνια αποπροσανατολίζονται ακολουθώντας την τροφή τους και μετά δυσκολεύονται να βρουν την έξοδο. Είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί στα λιμάνια», λέει ο κ. Γιώργος Κόκκορης, επίκουρος καθηγητής Οικολογίας του Τμήματος Επιστήμης της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ