2014-03-05 19:15:56
Φωτογραφία για Δείτε το νέο Renault Twingo!
Το νέο Renault Twingo, αδελφό μοντέλο του επερχόμενου Smart ForTwo, είχε παρουσιαστεί επίσημα πριν αρκετές εβδομάδες, αλλά τα καλύτερα τα άφησε για την πρεμιέρα του στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Το νέο γαλλικό μίνι προσφέρεται, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, με τις πίσω χειρολαβές να είναι «κρυφές» παραπέμποντας σε 3θυρο αμάξωμα, ενώ είναι και η πρώτη φορά που θα έχει τον κινητήρα πίσω και κατ επέκταση πίσω κίνηση. Αυτό σύμφωνα με την Renault ευνόησε αρκετά την ευελιξία του μοντέλο που απέκτησε ακόμα μικρότερο κύκλο στροφής. Σε αυτό βοηθούν βέβαια και οι μαζεμένες του διαστάσεις, 3,59 m x 1,64 m x 1,55 m, με το νέο Twingo να είναι 10 cm μικρότερο. Αυτό όμως που άλλαξε δραματικά είναι το μεταξόνιο των 2,49 m που μεγάλωσε σε σχέση με τον προκάτοχό του κατά 13 cm. Αυτό επετεύχθη χάρις την τοποθέτηση των τροχών στις γωνίες του αμαξώματος, ευνοώντας παράλληλα τους χώρους της καμπίνας.


Η καμπίνα των επιβατών, που παρουσιάστηκε τώρα στην έκθεση της Γενεύης, υπόσχεται μεγάλους χώρους για τέσσερις ενηλίκους, με την Renault να κάνει λόγο για κορυφαίο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Επίσης, η σωστή χωροταξική μελέτη βοήθησε στο να υπάρχουν χώροι 52 λίτρων για μικροαντικείμενα, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι πλέον 219 λίτρα. Σε περίπτωση μάλιστα αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος και του καθίσματος του συνοδηγού, δημιουργείται επίπεδος χώρος φόρτωσης μήκους 2,2 m.

Στο ταμπλό και τις ταπετσαρίες συναντάμε χρώματα που ταιριάζουν με το εξωτερικό, ενώ στην κεντρική κονσόλα των πλούσιων εξοπλιστικά εκδόσεων δεσπόζει το νέο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης R-Link που συνδέεται με το smartphone σας. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σύστημα πολυμέσων με ειδική υποδοχή για σύνδεση με το smartphone σας.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του νέου Renault Twingo είναι δύο βενζίνης και βρίσκονται κάτω από τον χώρο αποσκευών. O βασικός SCe 70 είναι νέος 1,0 λίτρου ατμοσφαιρικός με απόδοση 70 ίππους και 9,3 kgm ροπής. Ο άλλος κινητήρας είναι ο Energy TCe 90 των 898 cc με απόδοση 90 ίππους και 13,8 kgm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και διαθέτουν σύστημα stop/start. Τέλος, το νέο Renault Twingo θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το καλοκαίρι, με την χρωματική παλέτα που θα το συνοδεύει να αποτελείται από τέσσερα χρώματα.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σύνοψη μέτρων πολιτικής
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σύνοψη μέτρων πολιτικής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ