2014-03-05 19:14:10
Φωτογραφία για Σύνοψη μέτρων πολιτικής
Σύμφωνα με το οικονομικό και πολιτικό μας πρόγραμμα που στηρίζεται σε τεκμηριωμένες   μελέτες, η αρχική περίοδος της συγκροτημένης εξόδου από το ευρώ και μετάβασης στη δραχμή, προβλέπεται να διαρκέσει 6-14 μήνες.

Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου διαστήματος, διασφαλίζεται η σημερινή αγοραστική αξία των αμοιβών και των καταθέσεων, η επάρκεια σε τρόφιμα,φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες, κλπ. και προσαρμόζεται ομαλά η οικονομία στο εθνικό νόμισμα, χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς.

Με την  έκδοση εθνικού νομίσματος και την υποτίμησή του κατά 50% (δραχμή/ ευρώ, 2:1), η ελληνική οικονομία αποκτά άμεσα ανταγωνιστικότητα, επαρκή ρευστότητα και αναπτυξιακή δυναμική, έτσι ώστε μετά την αρχική περίοδο των 14 μηνών, να προβλέπονται και προγραμματίζονται τα ακόλουθα :

• Μείωση της ανεργίας κάτω του 10%

• Αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 20%,

• Αύξηση του εισοδήματος των αγροτών κατά 30%


• Καταβολή της σύνταξης σε ένα μήνα και επαναφορά του εφ’ άπαξ στα πρότερα δεδομένα με ανώτερο πλαφόν τις 100.000 νέες δραχμές( 50.000 σημερινά ευρώ)

• Καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  για  αναξιοπαθούντες πολίτες

• Διασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ ανά άτομο

• Μείωση των δανείων κατά 50% και δημιουργία Στεγαστικής Τράπεζας για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικιών, κατά το επιτυχημένο πρότυπο του Προέδρου Ρούσβελτ στις ΗΠΑ το 1937.

• Ένταξη όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του υπό κατάργηση ΕΟΠΠΥ στο ΕΣΥ, όλων των ασφαλιστικών φορέων στο ΙΚΑ και όλων των φορέων πρόνοιας στον ΕΟΠ ( Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας), με σύγχρονους ενιαίους κανόνες υγείας, ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας.

• Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στο ΕΣΥ, επτάωρη πλήρης και αποκλειστική απασχόληση γιατρών με αξιοπρεπή αντιμισθία, σε συνδυασμό με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

• Καθιέρωση λίστας φαρμάκων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, με ηλεκτρονική συνταγογράφησή τους και ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

• Ολοκλήρωση των περισσότερων ιατρικών εξετάσεων μέσα σε τρεις μέρες από το ΕΣΥ.

• Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, με ενίσχυση, ενοποίηση και αναθεώρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας για τα ΑΜΕΑ τους ανέργους, τους άστεγους, τα άτομα του κοινωνικού περιθωρίου.

• Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της δημόσιας παιδείας και δημιουργία  Πανεπιστημιακών, κυρίως μεταπτυχιακών σχολών υψηλού επιπέδου, με διδασκαλία στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, για την προσέλκυση φοιτητών και Ελλήνων Πανεπιστημιακών από όλο τον κόσμο, με τη μορφή ιδρυμάτων και τη σύμπραξη του κράτους, φορέων και ιδιωτών.

• Προάσπιση του περιβάλλοντος, των τεχνών και του πολιτισμού.

• Αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με απαγόρευση εξαγωγής μη νόμιμου συναλλάγματος, μεταχείριση των νόμιμων μεταναστών με σεβασμό, επιλεκτική εισροή ενσωματώσιμων μεταναστών μέχρι 8% του ελληνογενούς πληθυσμού, παράλληλα με καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

• Καθιέρωση ενιαίου μηχανογραφημένου κωδικού αριθμού (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμός αστυνομικής ταυτότητας), αντικειμενικοποίηση, εκσυγχρονισμός και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, μείωση του ΦΠΑ, πάταξη της φοροδιαφυγής, αποκλεισμός των μεσαζόντων από μεγάλες κρατικές προμήθειες.

• Καθιέρωση σύγχρονων αρχών διοίκησης στο δημόσιο, επιβολή της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, των ελεγκτικών μηχανισμών και αυστηρών κυρώσεων, εκσυγχρονισμός και επίσπευση  απονομής της δικαιοσύνης.

• Διασφάλιση διεθνών συμμαχιών και προώθηση της ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ενίσχυση της εθνικής άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας, ισχυροποίηση των δεσμών με την ομογένεια, και του ελληνοκεντρικού προσανατολισμού της χώρας,

• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για εξοικονόμηση ειδικών πόρων, ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, προώθηση της επιχειρηματικότητας και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα στον ορυκτό, τον ενεργειακό πλούτο και την εναλλακτική ενέργεια, τον ποιοτικό τουρισμό,την κοινωνική φροντίδα,τη σύγχρονη γεωργία, τη βιομηχανία ποτών και τροφίμων,τη βιομηχανία λιπασμάτων, των αμυντικών προϊόντων, της φαρμακοβιομηχανίας, των ναυπηγείων, των μηχανολογικών κατασκευών και ανταλλακτικών,του ιματισμού και της μόδας, της ναυτιλίας και τροφοδοσίας πλοίων, των κατασκευών και δομικών υλικών, την τσιμεντοβιομηχανία και χαλυβουργία, τις μεταφορές και logistics, τις νέες τεχνολογίες, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, την έρευνα, την καινοτομία και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Η ανατροπή της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, του μνημονίου και του δίδυμου αδερφού της του  ευρώ, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με ανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής μας πολιτικής και τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη δραχμή, παράλληλα με το νοικύρεμα του κράτους, την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για αυτό εμείς μιλάμε για τη μετάβαση στη ΔΡΑΧΜΗ που αποτελεί όχι το σκοπό αλλά το βασικό μέσο για ένα καλύτερο αύριο. Οφείλουμε να κάνουμε πέρα την άγνοια, τη μοιρολατρία, την αφασία. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της χώρας. Αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα και πολλά κεριά. Να κάνουμε την ελπίδα πράξη.Για αυτό, στηρίζουμε,ψηφίζουμε τη  ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση στις Ευρωεκλογές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δείτε το νέο Renault Twingo!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δείτε το νέο Renault Twingo!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ