2014-03-06 12:00:54
Φωτογραφία για Κατεδαφιστέο το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι
Συνάντηση είχε, στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Συντονιστικό Όργανο των Κεφαλληνιακών Συλλόγων Αττικής με τη Γενική Γραμματέα κα Λίνα Μενδώνη. Μέλημα του Συντονιστικού ήταν να μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων του νησιού για την άμεση αποκατάσταση των μνημείων μας από τους πρόσφατους σεισμούς. Μάλιστα, στην αρχική του εισήγηση ο π. υπουργός κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να μας πείτε πως μπορούμε να βοηθήσουμε».

Η κα Μενδώνη έκανε αναλυτική αναφορά για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ιστορικά κτίσματα και μνημεία στο νησί. Δήλωσε ότι από τη πρώτη κιόλας στιγμή έφτασαν κλιμάκια του Υπ. Πολιτισμού για τη καταγραφή των ζημιών και μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχει πλήρης κατάλογος.

Ωστόσο, η Γενική Γραμματέας έκανε μια θλιβερή αποκάλυψη για το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι. Από τηn πρώτη εικόνα τόνισε ότι το κτίριο είναι κατεδαφιστέο και ότι θα χρειαστεί να κτισθεί νέο μουσείο.

Στο κτίριο παρατηρήθηκε μεταξύ πρώτου και δεύτερου μεγάλου σεισμού οριζόντια ρηγμάτωση στις κολόνες του ισογείου. Η κα Μενδώνη τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει νέα μελέτη για την ανέργεση μουσείου κόστους 600 – 700 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό κόστος για το νέο μουσείο, που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις, ανέρχεται στο ποσό των 6-7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: e-kefalonia.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ