2014-03-06 18:54:11
Φωτογραφία για Δήμος Αθηναίων: Στην Αθήνα, τον Οκτώβριο, το TBEX 2014, η μεγαλύτερη συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και writers παγκοσμίως
Μετά από συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια του δήμου Αθηναίων και του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), η Αθήνα επελέγη ως ο τόπος διοργάνωσης της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media,  TBEX 2014.

Πρόκειται για μία από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 bloggers, writers, content creators/ contributors καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media, από όλον τον κόσμο.

Η επιλογή της Αθήνας, ως διοργανώτριας πόλης τον Οκτώβριο του 2014, αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τη θέση και την εικόνα της πόλης στη διεθνή αγορά τουρισμού και ταξιδιών, καθώς οι προορισμοί που φιλοξενούν το TBEX, τυγχάνουν τεράστιας πρωτογενούς και άμεσης προβολής σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης (blogs, podcasts, YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Flickr, Google + κ.α.) με αθροιστικά εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές, αναφορές και αναρτήσεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση.


Η επίσημη ανακοίνωση της επιλογής της Αθήνας ως του προορισμού διοργάνωσης του TBEX 2014, από τον διεθνή φορέα,  γίνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

Το TBEX διαρκεί δύο μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων, σεμιναρίων και παρουσιάσεων με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης ειδικών και προσωπικοτήτων και η όλη διοργάνωση πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον προορισμό που το φιλοξενεί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «με σχεδιασμό, στοχευμένες ενέργειες και σκληρή δουλειά, επανατοποθετούμε την Αθήνα, με αξιώσεις, στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Η επιτυχής διεκδίκηση διοργανώσεων διεθνούς εμβελείας και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων, όπως το TBEX αποδεικνύει όχι μόνον ότι η πόλη μας μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις, καθώς και ότι κορυφαίοι παράγοντες και φορείς της παγκόσμιας αγοράς, της παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Η Αθήνα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την απόλυτη επιτυχία του TBEX 2014».

O Rick Calvert, Διευθύνων Σύμβουλος της TBEX (Travel Blog Exchange), δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσει η Αθήνα τo TBEX Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2014. Κατά την επίσκεψή μας, κατέστη σαφές από την πρώτη κιόλας στιγμή  ότι όλοι στην πόλη ήταν ενθουσιασμένοι για τη φιλοξενία του TBEX—από τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όλο το προσωπικό του ACVB, όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.  Υπάρχουν τόσες πολλές εκπληκτικές ιστορίες που μπορεί να πει κανείς για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετέχοντές μας θα αγαπήσουν την πόλη και τους ανθρώπους της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος θα μιλάει για το TBEX στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια».

Ο δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Γιώργος Μπρούλιας, ανέφερε σχετικά: «Η ανάθεση της διοργάνωσης του TBEX στην Αθήνα, ύστερα από την καθοριστική και επίπονη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων και του Athens Convention and Visitors Bureau, αποτελεί μία πολύ σημαντική επιτυχία για την πόλη μας. Για δύο μέρες, η Αθήνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής εκατοντάδων κορυφαίων διαμορφωτών γνώμης μέσω των μεγαλύτερων δικτύων social media και ταξιδιωτικών blogs, ενώ ο απόηχος της διοργάνωσης για τον προορισμό μας θα αναπαράγεται διεθνώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μία μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για την Αθήνα μας».

Ως χώρος διοργάνωσης του TBEX έχει επιλεγεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών) και ήδη, το ACVB έχει προχωρήσει στον λεπτομερή σχεδιασμό της διοργάνωσης καθώς και στην εκπόνηση του προγράμματος φιλοξενίας και παράλληλων εκδηλώσεων.

Το ΤΒΕΧ υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού – ΕΟΤ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ