2014-03-06 22:11:08
Φωτογραφία για Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Λιμενικών και Τούρκων διακινητών
Σε πραγματική μάχη μετατράπηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης η δεύτερη προσπάθεια Τούρκου διακινητή να αποβιβάσει συνολικά 26 μετανάστες στη βόρειοανατολική ακτή των Οινουσσών.

Ο διακινητής που είχε αποβιβάσει νωρίτερα 13 άτομα στην περιοχή επιχείρησε να μεταφέρει άλλους τόσους, πέφτοντας όμως στην ενέδρα σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου το οποίο είχε ειδοποιηθεί από το Στρατιωτικό Φυλάκιο της Παναγίας.

Το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, εντοπίζοντας άμεσα το ύποπτο σκάφος επί της οριογραμμής και με ορατούς 4 από τους 13 επιβαίνοντες, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα.

Το ταχύπλοο σκάφος του διακινητή, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού του λιμενικού οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής.


Οι πυροβολισμοί

Οι 2 Λιμενικοί θεώρησαν σκόπιμο και βρισκόμενοι σε κατάσταση άμυνας να ακολουθήσουν τους κανόνες, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές στον αέρα, με τον Τούρκο διακινητή να εντείνει την προσπάθεια εμβολισμού με αποτέλεσμα τα στελέχη της Υπηρεσίας να ανοίξουν πυρ κατά του λαθρέμπορου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 άνδρες ηλικίας 30 και 45 ετών και 1 κορίτσι ηλικίας 19 ετών.

Η ακινητοποίηση

Η επιτυχία της ακινητοποίησης κρίθηκε όταν οι άνδρες του Λιμενικού κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο συλλαμβάνοντας τον Τούρκο διακινητή. Μάλιστα διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο του σκάφους, βρίσκονταν συνολικά δεκατρείς παράνομοι μετανάστες ανάμεσά τους και οι τραυματίες.
politischios.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ