2014-03-07 15:05:08
Φωτογραφία για Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί στον χόρο της δουλειάς οι γυναίκες μισούν η μία την άλλη
Είστε γυναίκα και καλείστε να συνεργαστείτε στο γραφείο με το πρόσωπο του ιδίου φύλου, το οποίο βρίσκεται ιεραρχικά ένα σκαλοπάτι πάνω από εσάς. Η συνεργασία αποδεικνύεται μία δύσκολη υπόθεση που συνήθως συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Current Biology», δύσκολα δύο γυναίκες μπορεί να συνυπάρξουν στον ίδιο εργασιακό χώρο, όταν η μια είναι ανώτερη της άλλης.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η ανατροφή και η φύση των γυναικών, καθιστά φυσικό επακόλουθο την αλληλεγγύη, ενώ οι άνδρες θεωρούνται πάρα πολύ ανταγωνιστικοί.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι άνδρες φαίνεται πως μπορούν να βάλουν τις διαφορές τους στο περιθώριο, προκειμένου να κάνουν συμμαχίες, ενώ οι γυναίκες αισθάνονται πιο άνετα με άτομα που βρίσκονται στο ίδιο « ιεραρχικό επίπεδο» με αυτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το onmed φαίνεται πως, ενώ οι άνδρες κάνουν σαφή τα συναισθήματά τους, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αφήσουν τις ζήλιες και τα πάθη να φουντώνουν, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συγκρούσεις και εντάσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ