2014-03-08 07:43:30
Φωτογραφία για Αθωώθηκαν 4 τράπεζεςστην Ιταλία για την πώληση παραγώγων υψηλού κινδύνου
Το εφετείο του Μιλάνου απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τις τράπεζες UBS, Deutsche Bank, Depfa Bank και JPMorgan Chase για την πώληση παραγώγων στον δήμο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει την ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε επιβάλει –τον Δεκέμβριο του 2012– πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ και την κατάσχεση 89 εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες αυτές που κατηγορούνταν για εξαπάτηση των δημοτικών αρχών του Μιλάνου.

Αθωώθηκαν επίσης εννέα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζικών οργανισμών αυτών, που είχαν κατηγορηθεί για απάτη και είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης με αναστολή. Οι εφέτες αποφάνθηκαν ότι δεν τέλεσαν καμιά αξιόποινη πράξη.

Οι τέσσερις τράπεζες αυτές είχαν πουλήσει το 2005 στον δήμο του Μιλάνου παράγωγα υψηλού κινδύνου. Εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει στη συνέχεια ότι οι τραπεζικοί οργανισμοί είχαν λάβει επιπλέον κρυφές προμήθειες 100 εκατομμυρίων ευρώ και είχαν χαρακτηρίσει τη δοσοληψία αυτή διακεκριμένη απάτη σε βάρος του δήμου του Μιλάνου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ