2014-03-08 12:59:06
Φωτογραφία για Ακροδεξιοί απειλούν την βρετανική Legoland
Η βρετανική Legoland θα κλείσει, για λίγες μόνο ημέρες, τις πύλες του ξενοδοχείου της μετά από απειλές που δέχτηκε από ακροδεξιούς σχετικά με τη παραχώρηση του Legoland Resort, για μια ολόκληρη ημέρα, σε μια μουσουλμανική οργάνωση για να διοργανώσει εκεί μια εκδήλωση. Το σαββατοκύριακο που έρχεται το Ίδρυμα Μουσουλμανικής Έρευνας κι Ανάπτυξης (MRDF) έκλεισε ολόκληρο το ξενοδοχείο προσκαλώντας ταυτόχρονα πάνω από 1.000 οικογένειες βρετανών μουσουλμάνων για μια γιορτή.

Όμως αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για εκδηλώσεις τυφλής μισαλλοδοξίας και ρατσιστικού μίσους: οι τηλεφωνικές γραμμές της Legoland δέχτηκαν δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα από ακροδεξιούς, ενώ οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας συνεχίστηκαν και στο διαδίκτυο.

Το e-mail του πάρκου δέχτηκε επίσης απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε και μια ανάρτηση στο Facebook που έδειχνε έναν μουσουλμάνο εργαζόμενο του πάρκου με ένα προσβλητικό μήνυμα για το Ισλάμ να το συνοδεύει.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, οι υπεύθυνοι της Legoland αποφάσισαν να προβούν σε προσωρινό κλείσιμο του πολυτελούς ξενοδοχείου. «Το ξενοδοχείο θα κλείσει για μερικές ημέρες και θα ξανανοίξει στις 14 Μαρτίου. Η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα μας», ήταν η λιτή ανακοίνωση του θεματικού πάρκου, ενώ ακολούθησε μια δεύτερη από την Αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ, η οποία δεσμεύτηκε πως θα ερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ ΟΤΕ TV ΚΑΙ Alpha Η F1 ΤΟ 2014
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕ ΟΤΕ TV ΚΑΙ Alpha Η F1 ΤΟ 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ