2014-03-08 19:23:29
Φωτογραφία για Βαθμό στο 92' ο ΠΑΣ μέσα στον ΟΦΗ
Με γκολ του Λιονέλ Νιούνιες στο 85' ο ΟΦΗ έδειχνε να παίρνει μία σημαντική νίκη, αλλά η τελευταία λέξη άνηκε στον Τσάβες που με εκπληκτικό τελείωμα χάρισε στους Γιαννιώτες τον βαθμό στις καθυστερήσεις.

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος όμως κατάφερε να μη χάσει σε δεύτερο σερί παιχνίδι στην Κρήτη. Σε έναν αγώνα που το φινάλε του ήταν απίστευτο ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο 85', αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει μέχρι τέλους.

Οι Κρητικοί μπορεί να ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να έχασαν ευκαιρίες και να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη. Είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες με τον Βελλίδη να είναι σε πολύ καλή μέρα και να κρατάει τον ΠΑΣ όρθιο.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα απειλητικοί, όμως, έχασαν κι εκείνοι μία μεγάλη ευκαιρία με τον Κοροβέση. Παρόλα αυτά δεν έδειχναν ικανοί να σκοράρουν, αλλά ο Τσάβες, ο οποίος έπαιξε μόλις για δεύτερη φορά στο 2014, έδωσε τη λύση στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά τον Αύγουστο!


Να σημειωθεί πως με αυτή την ισοπαλία ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα αύξησαν τη διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν και την απόσταση ενός βαθμού που τους χωρίζει από τους Κρητικούς.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Aρετόπoυλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Γεωργαλάκος (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)

ΟΦΗ (ΣΑ ΠΙΝΤΟ): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (60' Κουτσιανικούλης), Μπανούσης (79' Μπανούσης), Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Παπάζογου,

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Βίλα, Κοροβέσης (75' Τσάβες), Ακόστα (71' Λίλα), Ίλιτς

Γκολ: 85' Νούνιες / 92' Τσάβες

Κίτρινες κάρτες: 65' Μιλιάζες, 75' Μπανούσης / 53' Ακόστα, 66' Ίλιτς, 92' Τσάβες

Ανασκόπηση

Ελάχιστες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους, πάντως, να έχουν την υπεροχή και να μπαίνουν καλύτερα. Μόλις στο 8' ο Ζε Εντουάρντο δοκίμασε το πόδι του χωρίς επιτυχία, ενώ δύο λεπτά μετά χάθηκε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή. Ο Μπανούσης από κοντά επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Στο 12' ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε κεφαλιά του Παπάζογλου.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό, όμως, δεν το κατάφερνε στον βαθμό που θα ήθελε. Οι τελικές συνέχισαν να είναι για τους γηπεδούχους με τον Βελλίδη στο 22' να μπλοκάρει εύκολα σουτ του Ντουντού. Στο 37' ο Παπάζογλου έκανε καλή κίνηση, σούταρε, αλλά δε βρήκε στόχο, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Εντελώς υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 60' με τον Βελλίδη να μπλοκάρει μία αδύναμη κεφαλιά του Παπάζογλου. Στο 63' ο ΠΑΣ απάντησε με το σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση να φεύγει πολύ άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Βελλίδης πραγματοποίησε άλλη μία καλή επέμβαση σε πλασέ του Κουτσιανικούλη.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους από τους Γιαννιώτες, οι οποίοι όμως στο 73' άγγιξαν το γκολ. Η μπαλιά για τον Κοροβέση πέρασε, αλλά εκείνος από κοντά σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.

Όλα έδειχναν πως δε θα υπάρχουν συγκινήσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, στο 85' ο Νούνιες, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν, σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε και η απάντηση με τον Τσάβες να σκοράρει ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ και τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικά από έναν βαθμό.

MVP της αναμέτρησης

Αν το παιχνίδι τελείωνε χωρίς γκολ τότε δεδομένα ο πολυτιμότερος θα ήταν ο Μάρκος Βελλίδης. Ωστόσο, αυτόματα ο τίτλος πάει στον Κρίστιαν Τσάβες, αφού με το γκολ του άλλαξε τις ισορροπίες και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η απογοήτευση

Ο τρόπος με τον οποίο έχασε το παιχνίδι ο ΟΦΗ, καθώς όταν μία ομάδα προηγείται στο 85' περιμένεις στη συνέχεια να δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση και να το κρατήσει.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ