2014-03-12 11:18:02
Φωτογραφία για «Θα πέσω σαν τον ανθό της  κερασιάς»
Με αφορμή το άρθρο του defence-point  

"Οι συγκλονιστικές έσχατες επιστολές των καμικάζι γοητεύουν…"

Το τελευταίο γράμμα ενός πιλότου καμικάζι, Μαιος 1945

Αρχισμηνίας Πρώτης Τάξεως Ιζάο Ματσούο, Ειδικό Σώμα Επίθεσης

[Οι πρώτες επιθέσεις αυτοκτονίας από Ιάπωνες πιλότους πραγματοποιήθηκαν στον Κόλπο Λέιτε στις 25 Οκτωβρίου 1944. Τα χτυπήματα των καμικάζι αυξήθηκαν στη συνέχεια όταν επιδεινώθηκε η στρατιωτική θέση των Ιαπώνων. Στη διάρκεια της μάχης της Οκινάβα τουλάχιστον 1.900 καμικάζι πέταξαν εναντίον του αμερικανικού στόλου που ήταν αραγμένος παράκτια του νησιού.]

Αγαπητοί Γονείς:

Σας παρακαλώ να με συγχαρείτε. Μου δόθηκε μια υπέροχη ευκαιρία να πεθάνω. Αυτή είναι η τελευταία μου μέρα. Το πεπρωμένο της πατρίδας μας εξαρτάται απ' την αποφασιστική μάχη στις νότιες θάλασσες, όπου θα πέσω σαν ανθός μιας λαμπρής κερασιάς.

Θα γίνω μια ασπίδα για την Αυτού Μεγαλειότητα και θα πεθάνω μ' έναν καθαρό τρόπο μαζί με τον αρχηγό της μοίρας μου και με άλλους φίλους. Μακάρι να μπορούσα να γεννηθώ εφτά φορές, για να χτυπήσω κάθε φορά τον εχθρό.

Πόσο εκτιμώ αυτή την ευκαιρία να πεθάνω σαν άνδρας! Ευγνωμονώ από τα βάθη της ψυχής μου τους γονείς που με ανάθρεψαν με τις συνεχείς προσευχές, την τρυφερότητα και την αγάπη τους. Επίσης ευγνωμονώ τον αρχηγό της μοίρας μου και τους ανωτέρους μου που με φρόντισαν σαν να ήμουν γιος τους και με εκπαίδευσαν τόσο προσεκτικά.

Γονείς μου, σας ευχαριστώ για τα είκοσι τρία χρόνια που με φροντίζατε και με εμπνέατε. Ελπίζω η τωρινή μου πράξη ν' ανταποδώσει ως ένα μικρό βαθμό όσα έχετε κάνει για μένα. Να κάνετε καλές σκέψεις για μένα και να ξέρετε ότι ο γιος σας ο Ιζάο πέθανε για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η τελευταία μου επιθυμία και δεν επιθυμώ τίποτε άλλο.

Θα επιστρέψω με το πνεύμα μου και περιμένω να με επισκεφθείτε στο Ιερό Γιαζουκούνι. Σας παρακαλώ να προσέχετε τον εαυτό σας.

Πόσο ένδοξη είναι η Μονάδα Γκιρέτσου του Ειδικού Σώματος Επίθεσης, της οποίας τα βομβαρδιστικά Σουισέι θα επιτεθούν στον εχθρό! Έχουν έρθει εδώ οπερατέρ για να μας κινηματογραφήσουν. Μπορεί να μας δείτε στα επίκαιρα στον κινηματογράφο.

Είμαστε δεκαέξι μαχητές εμείς που επανδρώνουμε τα βομβαρδιστικά. Ας είναι ο θάνατος μας ξαφνικός και καθαρός όπως το κρύσταλλο που θρυμματίζεται.

Γραμμένο στη Μανίλα την παραμονή της εξόρμησης μας.

Ιζάο

Πετώντας στον ουρανό πάνω απ' τις νότιες θάλασσες, η ένδοξη αποστολή μας είναι να πεθάνουμε σαν ασπίδες της Αυτού Μεγαλειότητος. Τα άνθη της κερασιάς λαμποκοπούν όταν ανοίγουν και πέφτουν.

Από το βιβλίο " Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Jon E. Lewis, μεταφ: Αλεξία Ρώντα, Εκδόσεις Κέδρος
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ