2024-04-14 17:05:27
Φωτογραφία για Σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη που επλήγη από σεισμό, γεμάτος από γοητευμένους επισκέπτες με τις ανθισμένες  κερασιάς
Ο κόσμος συνέρρευσε το Σάββατο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό που είναι δημοφιλής ως σημείο προβολής ανθισμένων κερασιών στην επαρχία Ishikawa, παρά το γεγονός ότι επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της Πρωτοχρονιάς.

japantimes.co.jp

Οι θεατές των ανθισμένων κερασιών στο σταθμό Notokashima που διευθύνεται από τον Noto Tetsudo, έναν τοπικό σιδηροδρομικό φορέα, περιελάμβαναν πολλούς από το εξωτερικό του νομού. Ο σταθμός στην πόλη Anamizu επανέλαβε τη λειτουργία του στις 6 Απριλίου, ανακάμπτοντας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 7,6 βαθμών, ο οποίος έφτασε τα 7, το υψηλότερο επίπεδο στην κλίμακα σεισμικής έντασης της Ιαπωνίας.

Ο σταθμός είναι επίσης γνωστός με το παρατσούκλι "Noto Sakura Station". Sakura σημαίνει άνθη κερασιάς στα Ιαπωνικά. Περίπου 100 κερασιές Somei-Yoshino πλαισιώνουν και τις δύο πλευρές των πλατφορμών του σταθμού, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα όπου τα άνθη τους φαίνεται να τυλίγουν τις πλατφόρμες. Αυτό το φαινόμενο χάρισε στον σταθμό το παρατσούκλι «σήραγγα με τα άνθη της κερασιάς».


Μια γυναίκα στα 80 της που οδήγησε από την πόλη Χίμι στην επαρχία Τογιάμα, που συνορεύει με την Ισικάουα, είπε: «Νομίζω ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάστηκαν σκληρά για να αποκαταστήσουν τις εργασίες στο σταθμό εγκαίρως για την πλήρη άνθιση των ανθισμένων κερασιών».

«Χάρη σε αυτούς, μπόρεσα να δω τόσο όμορφα άνθη κερασιάς», είπε.

Ο Asami Asakawa, 47, φανατικός θαυμαστής του Noto Tetsudo, έρχεται στο σταθμό Notokashima κάθε άνοιξη για να δει τις ανθισμένες κερασιές.

Το Σάββατο, πήρε ένα τρένο Noto Tetsudo από το σταθμό Nanao με την οικογένειά της και ταξίδεψε στη Notokashima.

Η Asakawa, από την Kanazawa, την πρωτεύουσα του νομού Ishikawa, είπε ότι είδε κατεστραμμένα κτίρια από το παράθυρο του τρένου. Ωστόσο, είπε, «Τα άνθη της κερασιάς παραμένουν ίδια».

«Ελπίζω ότι τα άνθη της κερασιάς θα βοηθήσουν στην προσέλκυση τουριστών», είπε η Miyuki Ishii, μια 51χρονη εταιρική εργαζόμενη από την πόλη Sayama, στην επαρχία Saitama, η οποία επισκεπτόταν το σπίτι των γονιών της στην πόλη Shika Ishikawa με τον σύζυγό της.

Τα δέντρα Somei-Yoshino στο σταθμό Notokashima φυτεύτηκαν για να γιορτάσουν τα εγκαίνια το 1932 της γραμμής Nanao της πλέον ανενεργής εταιρείας National Railways της Ιαπωνίας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ