2014-03-24 09:37:14
Φωτογραφία για Κι όμως το Yaris της Toyota το έχει σχεδιάσει Έλληνας!
Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό αλλά είναι αλήθεια. Ο άνθρωπος που σχεδίασε το αυτοκίνητο το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς το 2000, το Yaris της Toyota δηλαδή, είναι Ελληνας. Ο Σωτήρης Κοβός.

Ο Σωτήρης Κοβός, ο οποίος όπως σημειώνει το Popaganda.gr, μπορεί να ξεκίνησε να σπουδάζει κοινωνικολογία στο Πάντειο, αλλά ασχολήθηκε με αυτό που αγαπά περισσότερο, δηλαδή το αυτοκίνητο, έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού και έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου: Την Toyota, την Audi, τη Lexus, τη Mazda και την Peugeuot.

Πήρε υποτροφίες για τις σπουδές του, συνεργάστηκε με την Toyota για το σχεδιασμό του μοντέλου Yaris που ψηφίστηκε αυτοκίνητο της χρονιάς το 2000, δούλεψε στην Audi και στην Lexus. Τώρα ζει στο Τορίνο, έχοντας δημιουργήσει τη δική του εταιρία σχεδιασμού και συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχει ένα Toyota Celica GT του ‘76, ένα Opel Ascona 400, ένα Opel Manta 400 εργαστασιακό με τα μεγάλα φτερά και αγαπά ακόμα το παλιό Opel Kadett του πατέρα του. Μεγάλωσε στην Αθήνα, τελείωσε την Κοινωνιολογία στο Πάντειο, αλλά η αγάπη του για την κουλτούρα του αυτοκινήτου τον έκανε να βρει δουλειά σε πολλά μέρη του κόσμου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι παθαίνουμε όταν χωρίζουμε;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι παθαίνουμε όταν χωρίζουμε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ