2014-04-01 10:39:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Σε κλοιό πιέσεων ο Πρόεδρος για τον Ιωνά Νικολάου
Έντονος προβληματισμός στο Προεδρικό για τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με τα όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Οι μισοί σύμβουλοι του, έχουν προτείνει στον Πρόεδρο να τον απομακρύνει από τον υπουργικό θώκο καθώς είναι έντονες οι αντιδράσεις της κοινωνίας, ακόμη και μέσα στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η υπόθεση με την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας και τα όσα απίστευτα είπε ο Μιχάλης Παπαγεωργίου για τον Υπουργό Δικαιοσύνης έχουν φέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δύσκολη θέση.

Ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται πως σκέφτεται να μεταφέρει τον Ιωνά Νικολάου από τον Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Άμυνας και να τον αντικαταστήσει με τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Γιώργο Γεωργίου. Με αυτή την κίνηση ο κ. Αναστασιάδης φιλοδοξεί να απορροφήσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει γύρω από τον κ. Νικολάου.


Ωστόσο μια απλή μεταφορά του κ. Νικολάου από τον ένα Υπουργείο στο άλλο μάλλον θα προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις την ώρα που ολόκληρη η Κύπρος ζητάει διαφάνεια για όλους και για όλα. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς του Υπουργού του, τότε απλώς πρέπει να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του. Αλλιώς θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Άλλωστε ούτε 20 μέρες δεν έχουν περάσει από τον τελευταίο ανασχηματισμό που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
24h.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ