2014-04-02 04:52:05
Φωτογραφία για Dow Jones: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές
Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει την πρώτη σειρά μακροπρόθεσμων ομολόγων από το Μάιο του 2010 που εξασφάλισε την πρώτη διάσωση δήλωσαν τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης που έχουν γνώση της κατάστασης, αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Ελλάδα θέλει να εκδώσει ομόλογα 3-5 ετών μέχρι τον Ιούνιο και σχεδιάζει να συγκεντρώσει περί τα 4-5 δισ. ευρώ από τις αγορές μέχρι το τέλος του έτους, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το βελτιωμένο κλίμα της αγοράς για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να προσφύγει στα διαθέσιμα που υπάρχουν σε ασφαλιστικά Ταμεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να συγκεντρώσει από αυτά 1,3 δισ. ευρώ. Μαζί με τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων, η Αθήνα ελπίζει ότι θα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη για τους επόμενους 12 μήνες, καλύπτοντας το κενό στη χρηματοδότηση για το 2014 και ανταποκρινόμενη στους όρους που έχουν θέσει οι πιστωτές της.


Το πρακτορείο αναφέρει ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως αυτός ο σχεδιασμός είχε συζητηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες μεταξύ αξιωματούχων από την ευρωζώνη, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στην Αθήνα σήμερα.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε πως θα είναι πιθανό να συγκεντρώσει το ποσό των 4-5 δισ. ευρώ μέσω δύο εκδόσεων, μία τον Ιούνιο και άλλη μία στο β΄ μισό του έτους. «Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε να αρχίσουμε να βγαίνουμε στις αγορές ομολόγων, όχι διότι είμαστε απελπισμένοι για ρευστό, αλλά γιατί υπάρχει το momentum», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο.

Rehn: Στο σχετικά σύντομο μέλλον κανονικά η Ελλάδα στις αγορές

Στο θέμα της επιστροφής της χώρας στις αγορές αναφέρθηκε και ο Επίτροπος Olli Rehn. «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο σχετικά σύντομο μέλλον θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να στραφεί στις αγορές και στην κανονική χρηματοδότηση από τις αγορές. Όμως, ο ακριβής χρόνος είναι θέμα του Γιάννη Στουρνάρα και της κυβέρνησης να το απαντήσει’’ ανέφερε ο κ. Rehn μιλώντας στην ΔΤ από κοινού με τον Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα των νέων προαπαιτούμενων λέγοντας ότι είναι σχετικά μικρά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Eurogroup: Τέλος Απριλίου 6,3 δισ. €
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Eurogroup: Τέλος Απριλίου 6,3 δισ. €
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ