2014-04-15 23:20:05
Φωτογραφία για Direct κτυπήματα στους ασφαλιστές
Με μία σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) στο περιεχόμενο μίας τηλεοπτικής διαφήμισης, ασφαλιστικής εταιρείας direct ασφαλίσεων η οποία διατείνεται ότι πουλά ασφάλειες χωρίς «μεσάζοντες». Η ΕΑΔΕ στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την τηλεοπτική διαφήμιση «άκρως δυσφημιστική και απαξιωτική» και καταγγέλλει «την πρόθεση της Εταιρείας που επιχειρεί να υποβαθμίσει τον θεσμικό ρόλο της Διαμεσολάβησης» και καλεί«την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, καταδικάζοντας και απομονώνοντας Εταιρείες, ανθρώπους και πρακτικές, που αποδεικνύουν ότι με την άγνοιά τους για την έννοια της ασφάλισης και τον ρόλο των Ασφαλιστών γίνονται επικίνδυνοι και υβριστές».

«Στον κλάδο μας συνεχίζει η ΕΑΔΕ, την διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι! Και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, είναι αυτοί που ανύψωσαν, με την υπεραξία που προσθέτουν,τον θεσμό της ασφάλισης. Αποτελούν την κυρίαρχη πηγή εσόδων για την Ασφαλιστική Αγορά και η ύπαρξη και παρουσία τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να απειλείται από κανένα μηχάνημα πώλησης».


Η ΕΑΔΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, επιφυλάσσεται όπως «προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Μελών της».

Προφανώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δικαίωμα να πουλάνε ασφάλειες μέσω όποιου νόμιμου «καναλιού» θέλουν. Παράλληλα, απαιτείται να είμαστε λίγο προσεκτικοί καθώς έννοιες φορτισμένες αρνητικά όπως η έννοια « μεσάζοντας, είτε χρησιμοποιείται για να προκαλέσει είτε από άγνοια των σωστών ελληνικών, δεν συμβάλει στη βελτίωση της ασφαλιστικής συνείδησης που πρέπει κατά τη γνώμη μας να είναι το πρώτο ζητούμενο για όλους τους απασχολούμενους στον ασφαλιστικό κλάδο.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ