2014-04-20 16:32:09
Φωτογραφία για Η πτώση της κίνησης «έφαγε» την γραμμή Πάτρα – Κεφαλονιά - Ιθάκη
Ενόψει της τουριστικής περιόδου, η προοπτική επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρα- Κεφαλονιά-Ιθάκη επαφίεται πλέον στις διαθέσεις όποιας ακτοπλοϊκής εταιρείας εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η απόφαση της Strintzis Ferries για αποδρομολόγηση του πλοίου «Επτάνησος», σε συνδυασμό με την απουσία ενδιαφέροντος από άλλη εταιρεία προκαλεί αντιδράσεις στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αλλά και σημαντική οικονομική απώλεια για την Πάτρα, η οποία λειτουργούσε ως γέφυρα μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.

Η Πάτρα έχει πλέον παραγκωνιστεί από το ακτοπλοϊκό παιχνίδι, του οποίου τα ηνία κρατά το λιμάνι της Κυλλήνης, με τα 7 δρομολόγια που εκτελούνται προς Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ εκτελούνται και δρομολόγια της γραμμής Σάμη - Χρυσαετός - Αστακός και Σάμη - Χρυσαετός - Λευκάδα.

Η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε και με φορείς από τα δύο νησιά, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής. Τα στοιχεία όμως είναι αμείλικτα και δείχνουν κάθετη πτώση επιβατών και οχημάτων κατά το επίμαχο έτος 2013, κάτι που συνδέεται και με τη διακοπή του δρομολογίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ