2012-04-21 19:07:14
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - QP Report: Παραλίγο pole ο Hamilton!
Λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου χώρισε τον Hamilton από την κορυφή των κατατακτηρίων για το Grand Prix στο Bahrain.

Τελικά η McLaren του Βρετανού θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του grid τον αυριανό αγώνα στην πίστα του Sakhir δίπλα στη Red Bull του Vettel.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν η McLaren επιβεβαιώνει ότι διαθέτει ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια για το 2012, καθώς και ο Jenson Button κατέγραψε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο πίσω από τη δεύτερη Red Bull του Mark Webber. Όπως γίνεται κατανοητό φυσικά στον αυριανό αγώνα προμηνύεται μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των δύο ομάδων.

Lewis Hamilton (2ος): «Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγαν οι κατατακτήριες και τη δουλειά που έκανε η ομάδα ως τώρα αυτό Σαββατοκύριακο. Βάλαμε το μονοθέσιο στην μπροστινή γραμμή σε όλους τους αγώνες φέτος και αισθάνομαι πως αυτή ήταν η καλύτερη απόδοσή μου για τις κατατακτήριες ως τώρα
. Και οι δύο μου γύροι στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων ήταν πολύ καλοί και νομίζω πως πήρα το μέγιστο από το μονοθέσιο. Αύριο και οι δύο οδηγοί της Red Bull θα είναι δύσκολο να τους κερδίσεις στον αγώνα, αλλά είμαστε λιγότερο από ένα δέκατο πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό. Η εκκίνηση μπορεί να είναι το κλειδί – έχουμε καλές εκκινήσεις όλη την περίοδο, οπότε περιμένω να καταφέρουμε να προκαλέσουμε τον Seb (Vettel) στην 1η στροφή. Αυτή η περίοδος φαίνεται να γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Όλοι πάνε για τη νίκη αυτή τη στιγμή.»

Jenson Button (4ος): «Η 4η θέση δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήλπιζα, αλλά δεν είναι πολύ άσχημη. Είναι πάντα απογοητευτικό συναίσθημα στον τελευταίο σου γύρο στο 3ο μέρος των κατατακτηρίων, όταν η ισορροπία δεν είναι αυτή που θέλεις. Δεν μπόρεσα να πάρω το μέγιστο από το μονοθέσιο, έτσι έκανα pitstop νωρίτερα ώστε να διαφυλάξω τα ελαστικά. Εκτός αυτού, η 4η θέση δεν είναι τόσο κακή, έτσι και αλλιώς. Το μονοθέσιο είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από ό,τι εχθές – κάναμε μερικές βελτιώσεις τη νύχτα. Περιμέναμε τις Red Bull να είναι πολύ γρήγορες στις κατατακτήριες, οπότε το να είσαι κοντά σ' αυτές είναι ένα θετικό. Μια ωραία έκπληξη είναι πως βρισκόμαστε μπροστά από τον Nico (Rosberg), που ήταν στην pole μια βδομάδα πριν. Μια καλή εκκίνηση αύριο θα είναι πολύ σημαντική – και εγώ και ο Lewis θα εκκινήσουμε από τη βρώμικη πλευρά του grid, το οποίο κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, γι' αυτό πρέπει να το κάνουμε σωστά. Η διαχείριση των ελαστικών θα είναι κρίσιμο σημείο επίσης. Ανυπομονώ για αύριο.»

Martin Whitmarsh (Επικεφαλής ομάδας): «Όπως έχουμε ήδη συνηθίσει να βλέπουμε αυτή τη σεζόν, ήταν πολύ κοντά μεταξύ των πρώτων σήμερα. Ακόμα και από τα πρώτα στάδια των κατατακτηρίων στο 1ο και 2ο μέρος – τώρα είναι πολύ δύσκολο να περάσεις. Ο Michael (Schumacher) και ο Kimi (Raikkonen) μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό. Όσο αφορά τα δικά μας παιδιά, ο Lewis έκανε έναν εξαιρετικό γύρο και έχασε την pole για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Jenson, επίσης, ήταν ο συνήθης και σταθερός αξιόπιστος εαυτός, τερματίζοντας στην 4η θέση, ακριβώς πίσω από τον Lewis στο αυριανό grid. Ο αγώνας σίγουρα θα είναι μια πρόκληση σωματική για όλους τους οδηγούς, καθώς αυτό συμβαίνει πάντα σε ζεστά κλίματα όπως το Bahrain, αλλά έχουμε 2 σκληρούς αγωνιστές, τον Lewis και τον Button και η προθεσή μας είναι η νίκη.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ