2014-04-23 07:00:15
Φωτογραφία για Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Ζεστό και υγρό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με παροδικές νεφώσεις που σταδιακά κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014. Πολύ αυξημένες αναμένονται οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας τοπικά την ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τις μέγιστες τοπικά στην Πελοπόννησο να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα βόρεια παράλια της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί σχεδόν μέτριοι και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με σημαντική εξασθένηση.


Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Αργά το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους που τοπικά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ