2014-04-24 12:20:06
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΚΟΛΛΥΒΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΜΟΥΡΙΝΙΑΚΟΥΣ!
Tσαντίλα Αλέφαντου στη στήλη του στο "sportdog.gr" για τα περί ...πούλμαν της Τσέλσι! "Αν θέλετε να τρώτε πατατάκια και να βλέπετε θέαμα, πηγαίντε στο τσίρκο" - "Mας γ... στην πάσα η Μπάγερν"!

Αναλυτικά Στους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ τιτανομαχίες έγιναν. Στις ρεβάνς θα γίνει αίμα και άμμος! Θα ξεκινήσω από το Ρεάλ-Μπάγερν και μετά θα πιάσω τον Μουρίνιο που μοιράζει κόλλυβα ξανά στους κομπλεξικούς αντιΜουρινιακούς! Εφιάλτες βλέπουν με αυτόν και βγάζουνε το κόμπλεξ τους με μπούρδες περί "πούλμαν" στην εστία. Αν είναι τόσο εύκολα αυτά, γιατί δεν τα κάνουν κι άλλοι; Κάντε τα και άλλοι ρε, ο άνθρωπος έχει πάει σε περισσότερους ημιτελικούς από τον Φέργκιουσον -ενώ είναι τόσο νέος! Ο άνθρωπος έχει πάρει 2 Τσάμπιονς Λιγκ και πάει τώρα με την Τσέλσι για να πάρει και τρίτο -ενώ δεν ήταν φέτος σε καμιά περίπτωση η Τσέλσι φαβορί.

Πάμε όμως πρώτα στο Ρεάλ-Μπάγερν. Πάσα-πάσα-πάσα, μας γ… στην πάσα η Μπάγερν και τη φλυαρία της την πλήρωσε
. Αυτή η κατοχή του κ…, τι να την κάνεις την κατοχή 70%, έχασες. Και μπορούσες να φας άλλα 2 γκολ σε δύο ακόμα ευκαιρίες που είχε η Ρεάλ. Ενώ εσύ κύριε Γκουαρντιόλα δεν είχες ευκαιρίες. Τη χάλασες -το ξαναλέω- την περσινή Μπάγερν του Χάινκες που με 3 μπαλιές έσπαγε την αντίπαλη άμυνα και τα σάρωσε όλα. Σε έχουν μάθει πια τι κάνεις, σου βάζουν κλειστές άμυνες και άντε να περάσεις μέσα από τόσα πόδια.

Μέχρι και ο Αντσελότι σε έπαιξε άριστα στην άμυνα. Ήταν το καλύτερο ματς του Αντσελότι από θέμα τακτικής όσο καιρό είναι στη Ρεάλ. Με τρομερή εμφάνιση του Πέπε πίσω. Με ένα κέντρο που πίεζε, με τους Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο. Και πού να ήταν σε καλύτερη κατάσταση ο Ρονάλντο που ερχόταν από τραυματισμό, ο δε Μπέιλ έπαιξε λίγο γιατί είχε ίωση. Η Ρεάλ με αυτούς, καθώς και με τους Μπενζεμά, Ντι Μαρία όταν φεύγει στην κόντρα είναι φοβερή.

Αμύνθηκε έξυπνα η Ρεάλ, έκλεισε τους χώρους στην Μπάγερν, στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή μπάλας υπέρ της Μπάγερν ήταν τρομερή, αλλά τι να το κάνεις. Τι να το κάνεις, μία φλύαρη, ανούσια κατοχή. Σε όλο το ματς μια ευκαιρία έκανε μόνο στο ΄87 με τον Γκέτσε. Ό,τι γινόταν ήταν από τον Ρόμπεν, ο Μάντζουκιτς δεν υπήρχε, ο Ριμπερί εντελώς ανύπαρκτος, θυμάστε τις γελοιότητες κάποιων δημοσιογράφων που είχαν φαγωθεί να πάρει τη χρυσή μπάλα ο Ριμπερί. Να έπαιρνε τα χρυσή μπάλα ο Ριμπερί και όχι ο Ρονάλντο. Τόση μπάλα ξέρουν, αυτά λένε. Δεν έχουν προπονήσει ούτε ομάδα με 5χρονα.

Παρ΄ όλα αυτά προσέξτε τι θα πω για τη ρεβάνς. Εγώ Ρεάλ είμαι, Ρονάλντο είμαι, το πάσα-πάσα-πάσα του Γκουαρντιόλα δεν το γουστάρω, όμως πιστεύω ότι θα χρειαστεί ένα θαύμα για να περάσει η Ρεάλ στη ρεβάνς! Ναι, παρά το 1-0, παρά το ότι δεν έβαλε γκολ η Μπάγερν, βλέπω φαβορί την Μπάγερν. Βέβαια θα γίνει τιτανομαχία, αλλά μέσα στο Μόναχο περιμένω να παίξει η Μπάγερν διαφορετικά.

Αν παίξει με το πάσα-πάσα-πάσα ξανά, θα διευκολύνει τη Ρεάλ. Όμως περιμένω να παίξει διαφορετικά. Θα ρίξει και τον Μίλερ μέσα που είναι ψηλός πίσω από τον φορ, θα βάλει ίσως δεξιά τον Λαμ, θα την πιέσει πολύ τη Ρεάλ της οποίας η άμυνα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, είδα πώς έφαγε 2-0 από την Ντόρτμουντ και κόντεψε να χάσει το 3-0 του πρώτου ματς. Δεν της φτάνει το 1-0 της Ρεάλ, έχασε ευκαιρίες με την Μπάγερν χθες να κάνει το ματς 2-0 και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, τώρα θα γίνει της κακομοίρας στη ρεβάνς. Το 4-4-2 πάντως του Αντσελότι δούλεψε καλά.

Σε ότι αφορά τον άλλο ημιτελικό, προσκυνήστε τον προπονηταρά Μουρίνιο. Αφήστε τις αηδίες περί "πούλμαν" και κατενάτσιο, αν θέλετε να τρώτε πατατάκια και να βλέπετε θέαμα, πηγαίνετε στο τσίρκο.

Την πρώτη φορά που μπάνισα για τα καλά τον Μουρίνιο και είπα "ώπα, εδώ είμαστε, αυτός είναι ο νέος μεγάλος προπονητής των επόμενων δεκαετιών", ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Πόρτο-Μονακό. Ήμουν μέσα στο γήπεδο. Από τότε με τρέλανε με αυτά που έκανε. Και έπειτα τον παρακολουθώ ανελλιπώς. Και τι δεν έχει κάνει. Μέχρι και ακραία μπακ έχει βάλει με την Ίντερ τον Ετό και τον Πάντεφ και έχει πάρει κι άλλο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο.

Ο δε Σιμεόνε τον οποίο εγκωμιάζω συνεχώς από πέρσι διότι βλέπω πράγματα πριν τα δουν άλλοι, έχει αντιγράψει τον Μουρίνιο. Αυτά που βλέπετε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με τις δύο ζώνες άμυνας, το να ξεχύνεται στην κόντρα κ.λπ. τα έχει πάρει από τον Μουρίνιο. Έπαιξε λοιπόν στη Μαδρίτη ο μαθητής εναντίον του δασκάλου. Και επικράτησε φυσικά ο δάσκαλος. Δεν έχασε ο Μουρίνιο στην έδρα της Ατλέτικο, πήρε αυτό που ήθελε.

Παρ΄ όλα αυτά, και αυτή η ρεβάνς είναι ανοικτή, την έχω ικανή την Ατλέτικο να πάει και να σκοράρει στην έδρα της Τσέλσι και να κάνει άνω-κάτω το ματς.

Ο Μουρίνιο όσοι τον παρακολουθούν στενά, ξέρουν ότι μπορεί να παίζει άριστα και τα δύο: Και την άμυνα και την επίθεση. Αναλόγως το υλικό που έχει κάθε φορά, αναλόγως τον αντίπαλο, αναλόγως τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει, επιλέγει σε ποιο από τα δύο θα δώσει βάρος. Όπως τότε που πήγε με 10 παίκτες στην έδρα της Μπαρτσελόνα και την απέκλεισε. Λέγανε τότε για πούλμαν και αντιποδόσφαιρο. Την απέκλεισε την Μπαρτσελόνα κύριοι; Την ταπείνωσε με 10 παίκτες; Έτρεχε και πανηγύριζε στον αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου με κόσμο που τον μισούσε; Τους έκλεισε το στόμα;

Φάση δεν της έκανε της Τσέλσι η Ατλέτικο, την κλείδωσε την Ατλέτικο με το 4-5-1. Έπαιξε έτσι διότι χτύπησε ο Τσεχ και είχε τον τερματοφύλακα που είχε φάει δύο κοροϊδίστικα γκολ από τη Σάντερλαντ, έπαιζε χωρίς τον Ιβάνοβιτς, χωρίς τον Αζάρ που είναι ο καλύτερός του παίκτης, διεισδυτικός, γκολτζής, βγήκε ο Τέρι, έτσι λοιπόν έπρεπε να παίξει. Με έναν Κέιχιλ που έχω ξαναπεί ότι τον έχει κάνει έναν από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη.

Έλεγα για τη Μάντσεστερ πέρσι ότι πρέπει οπωσδήποτε να δώσει την καρέκλα του διαδόχου στον Μουρίνιο. Και φώναζα ότι ο Φέργκιουσον λόγω της αλαζονείας δεν ήθελε να τον διαδεχθεί αυτός ο προπονηταράς για να μην του κλέψει τη δόξα, να μείνει αναντικατάστατος ο Φέργκιουσον στις καρδιές των οπαδών. Και πήγε κι έφερε αυτόν τον ανύπαρκτο τον Μόγιες. Θυμάστε ότι από την αρχή τον έκραζα τον Μόγιες. Σε πόσα πράγματα έχω δικαιωθεί.

Τώρα να δείτε τι έχει να πάθει η Μάντσεστερ άμα πάει να βαπτίσει κανονικό προπονητή τον Γκιγκς και δεν ψάξει να βρει μεγάλο προπονητή. Θα τα πω στην επόμενη στήλη για αυτόν που γ… τη γυναίκα του αδερφού του επί πολλά χρόνια! Για τέτοιον π… μιλάμε.

Τέλος, πόσα έχω πει για τον Μιραλάς. Πόσα εγκώμια γι΄ αυτόν τον παικταρά. Χτύπησε τώρα, αλλά κρατήστε τούτο διότι στο τελευταίο ματς πάλι μου έβγαλε τα μάτια: Αυτός ο παίκτης μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου! Έχει δυναμώσει κιόλας στην Αγγλία, έχει γίνει τρομερός, μπορεί να παίξει και στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα! Από τον Ντι Μαρία της Ρεάλ καλύτερος είναι. Όποια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη έχει λίγο μυαλό, θα προσπαθήσει να τον πάρει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το δίλημμα της ντροπής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το δίλημμα της ντροπής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ