2014-04-24 12:27:11
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ως «τυχοδιωκτική και ανεύθυνη» χαρακτηρίζει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της μειονότητας της Θράκης αλλά και των αποσύρσεων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 και απατώντας σε ερώτηση για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη μειονότητα της Θράκης, εξαιτίας των δύο υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ που αποσύρθηκαν ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο εκ μέρους της Ν.Δ. που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί την Συνθήκη της Λοζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά».

Όπως υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μία υποκριτική στάση, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και η υποκρισία τους γιατί κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μια τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές».


Σε ό,τι αφορά τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις δύο υποψηφιότητες υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στην «πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στην Θράκη».Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μια τέτοια αντίληψη. Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Επομένως ήταν φυσικό να υπάρξει απόσυρση της υποψηφιότητας του Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς «με αυτή την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτή τη στιγμή επωάζεται, που θα κατέβει στις εκλογές, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς». Επίσης προανήγγειλε ότι η «κόντρα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. θα συνεχιστεί, υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το 1989 είχε δημοσιεύσει άρθρο στο περιοδικό «Εποπτεία» και τάσσονταν υπέρ της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε, λοιπόν, ότι «θα αποκαλύψουμε όλη την υποκρισία της Ν.Δ. που, ενώ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του, την ίδια ώρα ο κ. Χασάν Χασάν, αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κομοτηνής πάει και συναγελάζεται με τους εκπροσώπους του DEB, του μειονοτικού κόμματος του Σαδίκ που θα κατέβει στις εκλογές και του εύχεται καλή επιτυχία, την ώρα που ο περιφερειακός τους σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Παυλίδη έχει κάνει το ίδιο. Τώρα συμβαίνουν αυτά. Για να μην μιλήσουμε κατά καιρούς για τους διαφόρους πολιτικούς…».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ