2014-04-24 12:58:25
Φωτογραφία για Ονειρεμένο δείπνο με σούσι είχε ο Ομπάμα στην Ιαπωνία μαζί με τον Άμπε
Σούσι 300 δολαρίων απόλαυσε, χτες, ο Αμερικανός πρόεδρος , Μπαράκ Ομπάμα σε θρυλικό εστιατόριο του Τόκιο, βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν.

Κατά την επίσκεψή του στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Ασία, ο ένοικος του Λευκού Οίκου και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε δείπνησαν στο περίφημο εστιατόριο "Sukiyabashi Jiro", στη συνοικία Γκίνζα της ιαπωνικής πρωτεύουσας. το οποίο ειναι παγκοσμίου φήμης κι έχει μόλις δέκα θέσεις για τους πελάτες. Ο Ομπάμα δοκίμασε ορισμένα από τα διάσημα πιάτα του 87χρονου σεφ, Τζίρο Ονο, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως στο σούσι και θέλει να το φτιάχνει μόνος του, με τα... χεράκια του. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το εστιατόριο είναι κλεισμένο από τώρα για το Μάιο καθώς πολλοί ειναι αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν σούσι από τον μετρ του είδους.

Το εστιατόριο όπου δείπνησε ο Ομπάμα είναι ένα απο τα 13 στο Τόκιο που έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια Μισελέν. Κι επειδή όλα περνούν από τα χεράκια του 87χρονου Τζίρο, οι πελάτες του εστιατόριου θα πρέπει να περιμένουν κατά μέσο όρο 20 λεπτά για τα πιάτα που έχουν παραγγείλει.


Όσο για το ελάχιστο κόστος κατ΄ άτομο, είναι 300 ευρώ.

Το γεύμα του Αμερικανού προέδρου και του Ιάπωνα πρωθυπουργού διήρκεσε μιάμιση ώρα και, σύμφωνα με την "Wαshington Post" οι δύο ηγέτες είχαν στην παρέα τους δύο γυναίκες: την πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, Κάρολαιν Κένεντι και την σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Σούζαν Ράις.

Μετά την Ιαπωνία και το λουκούλειο γεύμα στο διάσημο εστιατόριο , ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί στον δεύτερο σταθμό της επταήμερης περιοδείας του στην Ασία, τη Νότιο Κορέα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΔΥ σε… απόγνωση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΔΥ σε… απόγνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ