2014-04-24 14:20:08
Φωτογραφία για ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ : ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΙ «ΑΙΩΝΙΟΙ»
Αισιόδοξος ότι οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να κερδίσουν τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ και να βρεθούν στο Final Four της Ευρωλίγκας δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6".

Ίδιες είναι οι πιθανότητες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να αποκλείσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίστοιχα, και να βρεθούν εκείνοι στο Final Four της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης.

«Για να κερδίσουν οι δύο ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερα παιχνίδια σε σχέση με αυτά που έκαναν στις έδρες τους. Υπάρχουν πιθανότητες για τις δύο ομάδες, αφού έχουν κερδίσει σε τέτοιες έδρες», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

«Κατά την άποψή μου, ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα επιθετικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει λίγο πιο εύκολη αποστολή στη Μόσχα σε σχέση με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη. Για έναν περίεργο τρόπο οι πιθανότητες και των δύο είναι ίδιες».


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Παίδων:

Για την επιλογή του Ολυμπιακού να χρησιμοποιήσει σωστά τα φάουλ στο ματς με τη Ρεάλ, κάτι που ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα

«Δεν μπορείς να κάνεις φάουλ σε κάθε φάση, ο κανονισμός λέει πως μπορεί να κάνει τέσσερα σε κάθε περίοδο, δεκαέξι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του αγώνα. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα με τη Ρεάλ».

Για τις τακτικές επιλογές του Λάσο στο τέταρτο ματς της σειράς με τους πρωταθλητές Ευρώπης:

«Για εμάς στην Ελλάδα που έχουμε μάθει να δίνουμε έμφαση στο κομμάτι της τακτικής είναι ότι δεν συμμάζεψε τα μις ματς για να αντιμετωπίσει τα σκριν του Ολυμπιακού. Αναλώθηκε στο παιχνίδι των ψηλών, Προσπαθούσε ο κοντός περάσει τον ψηλό, κάτι που δεν ήταν άσχημο ως ιδέα. Βγάζοντας τον Μπουρούση και τον Μίροτιτς έχασε το πλεονέκτημά της και το ταλέντο της χάθηκε».

Για τις επιλογές που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να τους βγάλει από τον συνηθισμένο τρόπο που παίζει η Ρεάλ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες που το εφάρμοσαν. Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να σκοράρει περισσότερο και να παίξει πιο δυνατά στην άμυνα, ενώ θα πρέπει να μπουν περισσότεροι παίκτες στο σκοράρισμα».

Για το πέμπτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα:

«Τον Παναθηναϊκό τον βοηθά πως το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ είναι θέατρο, αφού δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Το θέμα είναι πως δεν είναι στα καλύτερά του ο Διαμαντίδης και για να μπορέσει να πάρει καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να βγάλει ενέργεια ο αρχηγός του. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να παίξει λιγότερο για να πάρει περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματικά τύχη. Δεν πιστεύω πως το μπάσκετ που παίζει είναι το 2014, αλλά είναι κάπως ξεπερασμένο. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η επίθεσή του παρά η άμυνά του».

Για την παρουσία του αρχηγού του «τριφυλλιού», Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Ο Δημήτρης δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που κυνηγήσει να σκοράρει. Χρειάζεται να βγάλει ενέργεια στο παιχνίδι του και να γίνει περισσότερο δημιουργικός στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Στο μπάσκετ έχουμε δει πολλές φορές πράγματα που είναι έξω από την κοινή λογική, αφού εμείς κάνουμε τους έξυπνους εκ των υστέρων».

Για τις πιθανότητες να προκριθούν στο Final Four του Μιλάνου:

«Καμία από τις δύο δεν είναι φαβορί, αφού παίζουν στις έδρες των εν δυνάμει φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Για να κερδίσουν οι δύο ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερα παιχνίδια σε σχέση με αυτά που έκαναν στις έδρες τους. Υπάρχουν πιθανότητες για τις δύο ομάδες, αφού έχουν κερδίσει σε τέτοιες έδρες. Κατά την άποψή μου, ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα επιθετικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει λίγο πιο εύκολη αποστολή στη Μόσχα σε σχέση με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη. Για έναν περίεργο τρόπο οι πιθανότητες και των δύο είναι ίδιες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ