2012-04-21 21:10:28
Φωτογραφία για ΙΒΚΟΒΙΤΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΑΚΕ! ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Κατά της διοργανώτριας αρχής της Α1 μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, χαρακτηρίζοντας μεγάλο σκάνδαλο την αδυναμία της να καταρτίσει το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πρόγραμμα των αγώνων της ημιτελικής φάσης, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στο σχεδιασμό των ερυθρόλεκων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού:

«Επιστρέφουμε αύριο το πρωί (22/04) γιατί δεν γνωρίζαμε πότε ξεκινούν τα παιχνίδια και δεν ξέρω τι ώρα να βάλω προπόνηση. Πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Πληροφορίες, όχι κάποιο επίσημο χαρτί. Αυτό είναι σκάνδαλο! Μας είπαν πριν από το Πάσχα ότι θα μιλήσουν με τους δύο προπονητές, να συζητήσουν και τώρα βγαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε. Λένε ότι απαγορεύεται να παίξουμε 3-7 Μαΐου λόγω αστυνομίας, αλλά τι γίνεται 29 Απριλίου μέχρι 2 Μαΐου; Σε όλες τις χώρες πρέπει να βοηθάς τις ομάδες που παίζουν στο Φάιναλ Φορ κι εμείς δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο. Δεν ξέρω εάν θα δώσω στους παίκτες μου ρεπό ή θα κάνουμε προπόνηση. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο και το λέω υπεύθυνα».


Δεν έμεινε εδώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που καταφέρθηκε προσωπικά και κατά του γενικού διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Κονδύλη.

«Για εμένα το πιο σημαντικό είναι αυτό. Για πρώτη φορά στη ζωή μου και στην καριέρα μου δεν ξέρω τι να πω στους παίκτες για το πότε θα έχουμε προπόνηση. Πριν από το Πάσχα οι κύριοι από τον ΕΣΑΚΕ μας είπαν ότι θα παίξουμε ένα, ίσως και δύο, αγώνες πλέι οφ πριν από το Φάιναλ Φορ. Καταλαβαίνω την ομοσπονδία που θέλει να τελειώσει γρήγορα η σεζόν για το προολυμπιακό. Εγώ ξέρω, όχι ότι έχω κάποιο χαρτί αλλά όπως μου είπε ο κ. Τόμιτς, ότι θα παίξουμε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με δύο ομάδες στο Φάιναλ Φορ, αλλά δεν μας βοηθάει κανένας. Ξεκινήσαμε τα προημιτελικά στις 19 του μήνα και παίζουμε ημιτελικά τα πρώτα τρία παιχνίδια έως τις 28 του μήνα. Ποιος είναι ο λόγος, κ. Κονδύλη, να μας πιέζετε να παίξουμε πέντε παιχνίδια σε δέκα ημέρες; Και μετά, επί δώδεκα ημέρες, να μην έχουμε κανένα παιχνίδι; Ποιος είναι ο λόγος;», αναρωτήθηκε.

Έφερε, μάλιστα, για παράδειγμα το πρόγραμμα που ακολουθούν οι άλλες δύο φιναλίστ του Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης:

«Κοιτάξτε τις άλλες ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει σπουδαία παιχνίδια στη VTB Λίγκα μέχρι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, η Μπαρτσελόνα παίζει κάθε τρεις ημέρες μέχρι τις 3-4 Μαΐου. Εμείς δεν έχουμε ένα χαρτί με ένα σχέδιο για το τι θα ισχύσει. Δεν ξέρω τι να πω στους παίκτες μου. Κανένας δεν μας ρώτησε και ζητάω συγγνώμη από τον κόουτς (του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλο, που καθόταν δίπλα του στο πάνελ) που μιλάω τόσο πολύ για αυτό το θέμα».

Αναφορικά με τη σημερινή (21/04) νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, με την οποία ο Ολυμπιακός σφράγισε την παρουσία του στα ημιτελικά, δεν είχε πολλά να πει:

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με το παιχνίδι και το πώς παίξαμε. Δεν είχαμε ούτε καλό έλεγχο και δεν είχαμε τη διάρκεια που θα έπρεπε, ειδικά αυτή την περίοδο. Ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα, είχε μεγάλη θέληση και πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονό μου. Στα πλέι οφ ήμασταν η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη στα επιθετικά ριμπάουντ και σήμερα (21/04) χάσαμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θανατηφόρα, χάρτινα δεσμά...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θανατηφόρα, χάρτινα δεσμά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ