2014-04-24 18:30:17
Φωτογραφία για Ανακλήθηκε αντικαταθλιπτικό γενόσημο!
Για μία ακόμα φορά η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία TEVA «συνελήφθη» να είναι αναξιόπιστη ως προς την ασφάλεια των γενοσήμων της, καθώς αναγκάστηκε σε ανάκληση-μαμούθ περισσότερων από 1 εκατ. φιαλών αντικαταθλιπτικού της.

Πρόκειται για αντικαταθλιπτικό με δραστική ουσία την ντουλοξετίνη, το οποίο κυκλοφορεί από την TEVA σε κάψουλες διαφορετικών περιεκτικοτήτων. Αιτία για την ανάκληση ήταν η καταγγελία ασθενούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος εντόπισε θρυμματισμένες κάψουλες μέσα στις φιάλες, όπου συσκευάζονται.

Ο ακριβής αριθμός των τεμαχίων που ανακλήθηκαν ανέρχεται σε 1.050.266 φιάλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παρτίδες είχαν παρασκευστεί στις μονάδες της TEVA στο Ισραήλ, χώρα με την οποία υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας με την ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν γίνεται επανέλεγχος των ισραηλινών φαρμακευτικών προϊόντων κατά την εισαγωγή τους στην ευρωπαϊκή αγορά.


Καταρρέουν έτσι τα επιχειρήματα που επικαλούνται και στη χώρα μας αρκετοί υπέρμαχοι των φθηνών εισαγόμενων γενόσημων, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, περί a priori ασφάλειας των φαρμάκων που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα λάθη της TEVA όμως δεν περιορίζονται στο εν λόγω αντικαταθλιπτικό. Πρόσφατα, ανακλήθηκαν επίσης από την αγορά των ΗΠΑ 258.000 τεμάχια εισπνεόμενου φαρμάκου για το άσθμα, επειδή το προϊόν «κόπηκε» στα τεστ σταθερότητας των προσμείξεων και «υποβάθμισης των προδιαγραφών».

Αποδεικνύεται ξανά ότι όσοι υποστηρίζουν πως τα φθηνά γενόσημα είναι «πανάκεια» για το υποχρηματοδοτούμενο ελληνικό σύστημα υγείας, ενδέχεται να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών και των συμφερόντων που εκείνοι εκπροσωπούν.

Πηγή: newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ