2014-04-24 18:35:09
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Κανένα θέμα παραίτησης για τον Δημήτρη Χριστόπουλο από το ευρωψηφοδέλτιο, από καμία πλευρά, ούτε από τον Αλέξη Μητρόπουλο, όπως είχε γραφτεί, δεν τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάληξη της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στην Κουμουνδούρου αναζητούσαν, σε αντιστάθμισμα των αιτιάσεων ότι υπέκυψαν στις παρεμβάσεις μειονοτικών κύκλων στη Θράκη που διατηρούν σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, μια υποψηφιότητα με «εθνικά χαρακτηριστικά».

Γι' αυτό και έγινε πρόταση σε γνωστό δημοσιογράφο με γνώση των εθνικών θεμάτων και πλούσια αρθρογραφία, ωστόσο ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου η οποία, πάντα κατά την γνώμη της ηγεσίας, έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και φυσικά είναι και εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.


Καλλιτέχνες, διανοούμενοι, συνδικαλιστές στο ψηφοδέλτιο του Γ.Σακελλαρίδη

Με σύνθημα «Ούτε μια μέρα χαμένη! Αλλάζουμε την Αθήνα τώρα» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το ψηφοδέλτιό του και τις προγραμματικές θέσεις για τη λειτουργία των θεσμών του δήμου.

«Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και υπογράμμισε ότι είναι η ομάδα που θα χαράξει τη μεγάλη αλλαγή στον δήμο. Σημείωσε ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είναι έτοιμη να δοκιμαστεί στη διοίκηση του δήμου, έχει και την προγραμματική επάρκεια και την αγωνιστική εμπειρία, αλλά και τη διάθεση «να συγκρουστούμε με συμφέροντα και να προωθήσουμε λύσεις υπέρ της πόλης και των ανθρώπων».

Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από ανθρώπους με διακριτό έργο στα γράμματα, στις Τέχνες, στον πολιτισμό, στον χώρο της διανόησης, αλλά και με πρόσωπα που έχουν συνδέσει τη διαδρομή τους με τα κοινωνικά κινήματα και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές.

Μεταξύ άλλων, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι συγγραφείς Μάρω Δούκα, Θανάσης Σκρουμπέλος, ο τραγουδοποιός και μέλος του Κοινωνικού Ωδείου Αθήνας Στάθης Δρογώσης, ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος, ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης, η διοικητική διευθύντρια της ορχήστρας Καμεράτα Παρή Χριστοδουλοπούλου, ο καθηγητής Ιστορικής και Θεωρητικής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Θεοτοκάς, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κύρκος Δοξιάδης, ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και ζωγράφος Δημήτρης Σεβαστάκης, ο πρόεδρος της ένωσης φιλιππινέζων εργαζομένων ΚΑΣΑΠΙ Τζο Βαλένσια, οι ηθοποιοί Αννίτα Δεκαβάλλα (επίσης μέλος της ένωσης μη κερδοσκοπικών θιάσων), Ντίνος Καρύδης, Αγγελική Λάμπρη, Άννα Ελεφάντη, Ρήγας Αξελός (πρώην δημοτικός σύμβουλος), οι δημοσιογράφοι Ντίνα Δασκαλοπούλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» Νίκος Φίλης, ο κριτικός κινηματογράφου Κώστας Τερζής, η κριτικός Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη (νυν δημοτική σύμβουλος), η δημοσιογράφος - παραγωγός Θάλεια Καραμολέγκου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Διονύσης Δεσύλλας, ο δημοσιογράφος - web master στην εφημερίδα «Αυγή» Μιχάλης Παναγιωτάκης, η αρχιτέκτονας Όλγα Μπαλαούρα, ο γνωστός blogger (Old Boy) Κωστής Κωστάκος, ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ο προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Τάκης Κεχαγιάς, η μεταφράστρια-διευθύντρια του Ινστιτούτου Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας Ιωάννα Μεϊτάνη, το μέλος ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο Ηλίας Παντελεάκος γραμματέας του ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον συνδικαλιστικό χώρο μετέχουν μεταξύ άλλων η απολυμένη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Δέσποινα Κωστοπούλου, ο  ΓΓ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Ηλίας Γιαννόγλου, η αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθήνας Πόλα Καπόλα, η αρχιτέκτων και μέλος του ΣΑΔΑΣ/ΠΕΑ Τόνια Κατερίνη, η πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και συνδικαλίστρια στην ΕΙΝΑΠ Μερόπη Μανταίου, ο ΓΓ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) Στάθης Τραχανατζής, ο πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης (ΚΕΘΕΑ) Παναγιώτης Χαλδαίος, το μέλος του ΣΦΕΑ Μαργαρίτα Γιαραλή.

Μετέχουν ως υποψήφιοι και τρεις πρώην σύμβουλοι προερχόμενοι από την παράταξη του νυν δημάρχου Γ. Καμίνη: η μελετήτρια τεχνικών έργων Κατερίνα Δωρή (δημοτικός σύμβουλος), και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Σάντας και Κατερίνα Φραγκάτου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ