2014-04-25 16:46:06
Φωτογραφία για Μ. Μπόλαρης: Πρέπει να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση
Για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλα και την πολιτική απαξίωσης των  επιμελητηρίων που στηρίζουν τον Έλληνα επιχειρηματία,   συζήτησε το πρωί, ο  υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της συνάντησης του  με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονακίδη.

«Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.  Θέλουν να χτυπήσουν τα επιμελητήρια γιατί θέλουν να μην έχει φωνή η μικρομεσαία επιχείρηση. Η πρόσφατη τροπολογία  που ψηφίστηκε στη βουλή, είναι η κορύφωση μιας πολιτικής υπέρ των ολιγοπωλίων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο επιχειρεί  να θέσει την χώρα κάτω από ολιγοπωλιακό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνέργεια μεταξύ περιφέρειας, δήμων και επιμελητηρίων « Έχει σημασία να είμαστε δίπλα στον αγώνα που κάνει η μικρομεσαία επιχείρηση
. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε, βάζοντας στόχο τον ευρωπαϊκό ορίζοντα που δίνει η περιφέρεια , πράγμα το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει . Ενώ οι περιφέρειες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών   διεκδίκησαν και πήραν  επιπλέον κονδύλια , η  διοίκηση της δικής μας περιφέρειας, έδειξε με την στάση της ότι αυτή η πολιτική δεν την αφορά. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ποτέ κανείς από την  σημερινή διοίκηση  δεν πήγε ποτέ στις Βρυξέλλες , δεν κατέθεσε ποτέ φάκελο και αίτημα στην επιτροπή ευρωπαϊκών περιφερειών.»

Ο κ. Μπόλαρης  κατέληξε  λέγοντας πως «Στην Ελλάδα της κρίσης , η διοίκηση της περιφέρειας της Μακεδονίας, έδειξε πως έχει προτεραιότητα τις τοπικές εκδηλώσεις και την λεζάντα . Στην εκταμίευση των κονδυλίων της περιφέρειας για το 2013 -που ήταν μια κρίσιμη χρονιά -η σημερινή διοίκηση είχε απορροφητικότητα 17, 3%. Δηλαδή, από τα 50 περίπου εκατομμύρια Ευρώ του ταμείου της, εκταμιευτήκαν 8 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας , της αδυναμίας και της αδιαφορίας της περιφέρειας . Λένε ότι έκαναν εκταμίευση του ΕΣΠΑ , ενώ αυτή είναι μια δουλειά που την είχε προχωρήσει η πρώην κρατική περιφέρεια. Η σημερινή διοίκηση χωρίς να έχει να επιδείξει κανένα έργο πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, κρύβεται πίσω από την δουλεία που είχε καταβάλει η διαχειριστική αρχή.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ