2014-04-26 16:35:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Έκπτωση και δόσεις στα νοσήλια μικρού παιδιού - Το Νοσοκομείο είχε «χρεώσει» 845 ευρώ για 3 ημέρες
Παρέμβαση του Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπου Μπονάνου προκάλεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κόσμος" για τον λογαριασμό των 845 ευρώ που εξέδωσε το νοσοκομείο του Ρίου για την τριήμερη νοσηλεία ενός μικρού παιδιού, φέρνοντας σε αντικειμενικό αδιέξοδο τους γονείς και τους παππούδες του. Το ζήτημα έφθασε σε υψηλά ιστάμενα κλιμάκια αλλά ευτυχώς παρενέβη άμεσα ο διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος αναζητώντας την δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, προκειμένου οι γονείς στην περίοδο της κρίσης να βοηθηθούν όσο ήταν δυνατόν για την τακτοποίηση της οφειλής για τα νοσήλια.

Κάλεσε μάλιστα και τον παππού του παιδιού στο γραφείο της διοίκησης προκειμένου να του αναλύσει το πρόβλημα και να του δείξει την απόδειξη του ιδρύματος με βάση την οποία θα έπρεπε να καταβληθεί το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Το παιδί είχε νοσηλευτεί από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω πυρετού, και οι γονείς ενημερώθηκαν γραπτώς ότι τα νοσήλια ανέρχονταν στα 845 ευρώ, ειδάλλως οι γονείς έπρεπε να προσκομίσουν θεωρημένο βιβλιάριο, το οποίο φυσικά δεν είχαν λόγω ανεργίας.


Ο διοικητής ενημερώθηκε από τον παππού για την πραγματικά δραματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας του μικρού, καθώς οι γονείς του έχουν μεταναστεύσει στην Βουλγαρία εξασφαλίζοντας εκεί ορισμένα μεροκάματα. Έτσι το παιδί μένει μόνο με τον παππού και την γιαγιά και θα έπρεπε το κόστος της νοσηλείας του να το επωμιστούν οι ίδιοι και να το καλύψουν μέσα από την πενιχρή σύνταξή τους που δεν φτάνει καλά καλά για τα φάρμακά τους και τα απολύτως απαραίτητα για τη διαβίωση του παιδιού. Γεγονός που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη για τον διοικητή του νοσοκομείου να μειώσει το κόστος νοσηλείας. Και τελικά, τα κατάφερε.

Από 845 στα... 290 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρέος μειώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και συγκεκριμένα, κάτω από το μισό! Για να είμαστε ακριβείς, το συνολικό κόστος για την τριήμερη νοσηλεία του παιδιού στην κλινική του νοσοκομείου, από τα 845 ευρώ κατέβηκε στα μόλις 290 ευρώ (!) και μάλιστα, με χρονική «άνεση» στην αποπληρωμή. Το γεγονός της μείωσης του κόστους επιβεβαιώθηκε στον «Κόσμο» από τον διοικητή κ. Μπονάνο, ο οποίος εμφανίστηκε φαίνεται να πείστηκε για το αληθινό αδιέξοδο της οικογένειας κι έτσι αναζητήθηκε λύση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ