2014-04-27 15:29:04
Φωτογραφία για Βίτσας: Να αναγνωρίσουμε και την καταγωγή, όχι μόνο θρήσκευμα στη μειονότητα
«Υπήρξε αστοχία στο θέμα της Σουλεϊμάν» παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας «Η Λοζάνη (σ.σ η συνθήκη) λεει ότι υπάρχει θρησκευτική μειονότητα, εμείς λέγαμε διαχρονικά ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε και την καταγωγή, ότι υπάρχουν τουρκογενείς, Ρομά και Πομάκοι» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και στον Σπύρο Μάλλη ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο θόρυβο που προκλήθηκε με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Ο κ. Βίτσας αναγνώρισε ότι υπήρξε αστοχία στο θέμα της κ. Σουλεϊμάν, λέγοντας ότι «δεν μετρήσαμε καλά σε τι συνίσταται στην πρόταση, δεν μετρήσαμε καλά τις εκεί αντιδράσεις από έλληνες πολίτες ανεξάρτητα θρησκεύματος η καταγωγής...» Αναρωτήθηκε όμως αν η αστοχία ήταν η απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Σουλεϊμάν ή η αρχική επιλογή της για το ευρωψηφοδέλτιο.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στη χώρα πρέπει να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα. Για τη δήλωση του Δημήτρη Χριστόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος ότι «η μειονότητα είναι ένα ενιαίο τουρκικό πράμα», σημείωσε ότι «η λέξη πράμα ήταν άτυχης, αλλά έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση και εχει δώσει τη δυνατότητα στο τούρκικο προξενείο να παίζει ρόλο.»


Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι το θέμα Σουλεϊμάν δεν δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, το θέμα προκλήθηκε αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για την υπόθεση, η βουλευτής είπε ότι «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης αφότου τα κάνανε μούσκεμα να λένε ότι είναι είναι πολύπλοκο και ευαίσθητο θέμα. «Η θέση Γλέζου δεν είναι θέση το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που λεει ότι υπάρχουν εθνικές μειονότητες, δεν ξέρω την επίσημη θέση» είπε.

Με τη σειρά του, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με τους επιπόλαιους χειρισμούς του στο μειονοτικό ότι είναι επιλογή ανασφάλειας και περιπέτειας για τη χώρα. «Αποσύρει την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν επειδή στοχεύει να αποσπάσει περισσότερους ψήφους... δεν είναι αθέμιτο αυτό, αλλά έγινε με βάναυσο και επιπόλαιο τρόπο.

«(Στον ΣΥΡΙΖΑ) λενε στον κόσμο "τι θέλετε; και πάμε και εμείς από πίσω..." Είναι αυτό λογική κόμματος;» διερωτήθηκε.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ