2014-05-12 14:40:06
Φωτογραφία για Στην υγεία, στις συντάξεις και την κατοικία αναζητούν την ανάπτυξη οι ασφαλιστικές εταιρίες
Σε τρίτους στόχους επικεντρώνονται οι ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου διευρύνουν την ανάπτυξη τους και τα... μερίδια τους στην ασφαλιστική αγορά ελπίζοντας ότι η οικονομική κρίση θα αναδείξει τους τρείς βασικούς κλάδους της υγείας, των συντάξεων και της κατοικίας –περιουσίας ως κυρίαρχους τα επόμενα χρόνια.

Ετσι προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώνουν τόσο την εταιρική τους ανάπτυξη όσο και την συλλογική τους διεκδίκηση προς την πολιτεία.

Αν και ο κλάδος του αυτοκινήτου, που είναι υποχρεωτική η ασφάλιση, κυριαρχεί σε παραγωγή στην Ελλάδα αρχίζει να μην αποτελεί πλέον την αιχμή του «δόρατος» της ανάπτυξης και συγκέντρωσης μεριδίων, καθότι έχουν επέλθει σημαντικές ανακατατάξεις από την μείωση των ασφαλίστρων λόγω ανταγωνίσιμου και οικονομικής κρίσης , τις online και απευθείας πωλήσεις ( direct) και γενικά την συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού.

Ετσι πλέον οι μεγάλες ασφαλιστικές και οι ασφαλιστικοί πολυεθνικοί όμιλοι στην Ελλάδα βάζουν σε προτεραιότητα την επέκτασή τους στους κλάδους της υγείας , συντάξεων ( ασφαλίσεων ζωής ) και της κατοικίας –περιουσίας .


Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι για την προώθηση αυτών των προϊόντων αυξάνουν τις προμήθειες προς τα δίκτυα τους σε αντίθεση με το αυτοκίνητο όπου οι προμήθειες προς τους διαμεσολαβητές έχουν μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο σε μια οικονομία που έχει μπεί σε βαθειά ύφεση τα τελευταία τέσσερα χρόνια με δραματικές μειώσεις εισοδημάτων και μεγάλη ανεργία οι ασφαλιστές θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να έρθει αρωγός τόσο προς τους ίδιους όσο και προς τους καταναλωτές με σειρά μέτρων .

Οι ίδιοι οι ασφαλιστές υποστηρίζουν πως απέδειξαν ότι είναι ένας κλάδος που αν και άγγιξε βαθειά η οικονομική κρίση τα κατάφεραν από μόνοι τους σε αντίθεση με τις τράπεζες .

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η πρόσφατη αναφορά στο θέμα ανάπτυξη και ασφάλιση πρόεδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΕΑΕ) κ. Αλέξανδρου Σαρηγεωργίου που υποστήριξε μεταξύ άλλων «Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ενεργητικό 15 δισ. ευρώ και 11 δισ. ευρώ μακροπρόθεσμες επενδύσεις που μπορεί και πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία».

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν από την πολιτεία και το κράτος να εφαρμόσει την μνημονιακή δέσμευση για τις επαγγελματικές και ιδιωτικές συντάξεις , να δώσει κίνητρα φορολογικά προκειμένου να στραφούν οι πολίτες προς τις ιδιωτικές συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις αφού οι κρατικές συντάξεις συρρικνώνονται συνεχώς .

Στον τομέα της υγείας προτείνουν συμπράξεις με το κράτος και το κρατικό σύστημα υγείας μέσα παροχή κύρια αναβαθμισμένων δομών σε κτήρια νοσοκομείων που θα μπορούν να κατευθύνουν τους πελάτες τους και το κράτος να έχει επιπλέον έσοδα . Επίσης συμμετοχή στην διαμόρφωση του κόστους στις υπηρεσίες υγείας και νέο αξιολογικό σύστημα μέσα από το οποίοι θα γίνεται και η τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων υγείας .

Τέλος στο τομέα κατοικία –περιουσία προτείνουν προστασία από τις φυσικές καταστροφές και κύρια τους σεισμούς, που είναι πιο συχνοί στην Ελλάδα, μέσω ενός ταμείου το οποίο θα ασφαλίζει τις περιουσίες έναντι αυτών των κινδύνων στο οποίο θα υπάρχει κρατική συμμετοχή και ιδιωτική ασφάλιση .
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ