2014-05-12 14:27:14
Φωτογραφία για Ηλεία: Στις 6 το απόγευμα η κηδεία του 35χρονου αστυνομικού - Καλό ταξίδι φίλε Βασίλη
"Ο Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν ένα διαμάντι" λέει με τρεμάμενη φωνή στο Newsit ο φίλος και συνάδελφος του αδικοχαμένου αστυνομικού που δολοφονήθηκε από έναν διαρρήκτη στην Ανδραβίδα βυθίζοντας στο πένθος την Ηλεία και όλη την Ελλάδα.

Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην Ανδραβίδα θα γίνει η κηδεία του "χαμογελαστού παιδιού", του αστυνομικού που έτρεχε για όλους, που είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα.

"Καλό ταξίδι Βασίλη..."

Ο Μαρίνος Αχτύπης, ο αντιπρόσωπος των αστυνομικών του νομού Ηλείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, λίγες ώρες πριν αποχεραιτίσει για πάντα τον φίλο και συνάδελφο του, βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει για τον αδικοχαμένο αστυνομικό.

Με τρεμάμενη φωνή δήλωσε στο Newsit "με όλα αυτά που γίνονται στη σημερινή κοινωνία είχαμε το θλιβερό συμβάν του αρχιφύλακα του Βασίλη του Μαρτζάκλη, ενός παιδιού πραγματικού αστυνομικού που εκτός υπηρεσίας έκανε το καθήκον του.


Ήταν ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας. Είναι θλιβερό το συμβάν, είναι δύσκολες οι στιγμές που περνάμε εδώ στην Ηλεία.

Το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι οτι τα προβλήματα αυτά που αντιμετωπίζουμε να τα κατάλαβουν κάποιοι και να δώσουν μία λύση.

Ο Βασίλης συνέχεια θα είναι στη μνήμη μας, θα είμαστε νοερά στο πλευρό του και στο πλευρό της οικογένειας του, αρωγοί σ οτιδήποτε χρειαστούν. Θλιβερά γεγονότα σαν αυτά, δεν ξέρω τι να πω, είναι για όλους μας δύσκολο.

Το θέμα των Ρομά στην περιοχή μας είναι ένα δύσκολο θέμα και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπετε, έχουμε έναν συνάδελφο νεκρό.

Ο Βασίλης ήταν εξαίρετο παιδί, χαμογελαστό παιδί, χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, ήταν αστυνομικός τέλειος, κυριολεκτώ σε αυτά που λέω, ένας άνθρωπος που και στην οικογένεια του και στην υπηρεσία και στον κόσμο ήταν άψογος, ήταν διαμάντι

Τα τελευταία λόγια που θέλω να του πω είναι "καλο ταξίδι φιλε Βασίλη, συνέχεια θα είμαστε δίπλα σου, καλό ταξίδι".

"Θρηνούμε έναν άξιο συνάδελφο" λέει ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Την ώρα που κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας για το θάνατο του Βασίλη Μαρτζάκλη ένας ακόμη συνάδελφος του μιλά στο Newsit.

Oπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης "η ελληνική αστυνομία θρηνεί ένα ακόμη θύμα στον αγώνα για την πάταξη του εγκλήματος. Ενας αστυνομικός, ένας συνάδελφος μας 35 χρονών, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ένας αστυνομικός των 800 ευρώ, παρά το γεγονός οτι δε βρισκόταν σε υπηρεσία, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, προσπάθησε να αποτρέψει μια διάρρηξη κατοικίας και με αυτό τον τρόπο έχασε τη ζωή του.

Για το γεγονός αυτό, όλοι εμείς εδώ θρηνούμε. Για εμάς τους αστυνομικούς της Ηλείας, το αίμα του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, μας προτρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και να προστατέψουμε τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Και αυτό για εμάς αποτελεί λόγο τιμής προς την κοινωνία".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ-newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ