2014-05-12 19:39:59
Φωτογραφία για Σε Άγιο Βασίλειο, Ακταίο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο και Ψαθόπυργο βρέθηκε ο Κώστας Σπαρτινός
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Σπαρτινός, μαζί με μέλη και υποψηφίους της ΡΑΠ-Πάτρα, βρέθηκε την Κυριακή Ανθρώπινη Πόλη σε τοπικές κοινότητες και οικισμούς του πρώην Δήμου Ρίου. Συγκεκριμένα η πολυμελής ομάδα της παράταξης με επικεφαλής τον Κώστα Σπαρτινό πραγματοποίησαν περιοδεία στον Άγιο Βασίλειο, στο Ακταίο, στα Αραχωβίτικα, στο Δρέπανο και στον Ψαθόπυργο. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους των περιοχών αυτών και να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των δρόμων στις περιοχές αυτές, με την διάβρωση των ακτών αλλά και στο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών για την προέκταση του προαστιακού σε Αραχωβίτικα και Ψαθόπυργο. Πρόκειται για δύο προορισμούς που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Κώστας Σπαρτινός παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην συνέλευση των κατοίκων του αρκτικού διαμερίσματος σχετικά με το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας
. Αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, που βρίσκεται στον αντίποδα του μοντέλου διαχείρισης που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα από την δημοτική αρχή και την κυβέρνηση. Σημείωσε ότι στον πυρήνα του σχεδίου της παράταξης βρίσκεται η διαλογή στη πηγή και η ανακύκλωση. Κλείνοντας, τόνισε ότι η παράταση της λειτουργίας της Ξερόλακας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και προκαλεί επικίνδυνη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, του Μείλιχου, του Πατραϊκού Κόλπου αλλά και της ατμόσφαιρας. Σημείωσε ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα το κλείσιμό της, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παράλληλα με την άμεση εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης που προτείνει η ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης, που βρίσκεται δίπλα στο ΧΥΤΑ, και όπου ακόμα δεν έχουν κατασκευασθεί τα 500 μέτρα του δρόμου που απαιτούνται για να έχουν πρόσβαση τα τουριστικά λεωφορεία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ