2014-05-12 20:52:46
Φωτογραφία για Μια δυναμική γυναίκα, μητέρα με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης μπαίνει στη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλευρό του Γιώργου Κουμουτσάκου
Η Βαρβάρα (Βέρα) Μπίρπου είναι εκπαιδευτικός, και αποφάσισε να συστρατευθεί με τον συνδυασμό «180 μοίρες-η Αττική αλλάζει πρόσωπο», για την περιφέρεια Αττικής και θέτει υποψηφιότητα για περιφερειακή σύμβουλος στον Βόρειο τομέα Από τα φοιτητικά της χρόνια ακόμα ξεχώριζε για τις κοινωνικές τις ανησυχίες και όπως η ίδια υποστηρίζει «είναι καθήκον του πολίτη να προσφέρει στην κοινωνία το περίσσευμα του χρόνου και της ενέργειας του υπηρετώντας σκοπούς στους οποίους πιστεύει».

Η κ. Μπίρπου τονίζει πως «στο πρόσωπο υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου βρήκε ένα νέο πολιτικό, έναν επιστήμονα με παιδεία και καλλιέργεια, έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση των Ελληνικών όσο και των Ευρωπαϊκών ζητημάτων».

Με περίσσεια ειλικρίνεια παραδέχεται πως δεν έχει απαντήσεις για όλα τα προβλήματα. ωστόσο, μέσω της επαγγελματικής και της κοινωνικής της δράσης πιστεύει πως έχει αποκτήσει εμπειρία και δεξιότητες σε κρίσιμους τομείς, τις οποίες φιλοδοξεί να τα θέσει στη διάθεση των συμπολιτών της.


Τις προτεραιότητές της αποτελούν θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσει η περιφέρεια με έμφαση στα θέματα εκπαίδευσης, χώρο που έχει υπηρετήσει για περισσότερο από 25 χρόνια.. Ψηλά στην ατζέντα της και η μάστιγα της ανεργίας. «Είναι σαφές ότι η Περιφέρεια έως τώρα δεν έχει κάνει αρκετά για την μείωση της ανεργίας , ιδίως μέσω της ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων που θα αφορούν την απασχολησιμότητα των γυναικών, των πολυτέκνων, των ατόμων με αναπηρίες. Είναι ώρα στον τομέα αυτό να εργασθούμε πιο εντατικά. Πιστεύω ότι έχω τόσο τις γνώσεις όσο και την όρεξη να συμβάλω δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή», υπογραμμίζει.

Από το όραμά της δεν λείπει ο πολιτισμός- η ίδια με ανώτερες σπουδές και στη μουσική θεωρία πέρα από τη γαλλική φιλολογία- υποστηρίζει πως «ο πολιτισμός , ιστορικά , είναι από τα στοιχεία που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό σε κάθε δυσκολία. Στην Αττική, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, οφείλουμε να εντάξουμε τον πολιτισμό στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για ένα καλύτερο αύριο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ