2014-05-13 00:57:25
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ- ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ)
Η Ομοσπονδία μας 3 μήνες μετά την μεταρρύθμιση της νέας ΠΦΥ καταγγέλλει την παγερή και προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης, του Υπουργείου και των ΔΥΠΕ για την νέα ΠΦΥ–ΠΕΔΥ. Άλλωστε, η πλήρης αποδόμηση και κατάρρευση της ΠΦΥ ήταν ο κύριος στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης και αποδεικνύεται περίτρανα από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η «μεταρρύθμιση». Ο όρος «μεταρρύθμιση» στα χρόνια των μνημονίων χρησιμοποιείται κάθε φορά ως όπλο από την τρόικα και την κυβέρνηση προκειμένου να κατεδαφίσουν κάθε στοιχειώδη δομή του κοινωνικού ιστού της χώρας, επιβάλλοντας το δόγμα του σοκ στην Ελληνική κοινωνία. 

Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι και μέχρι σήμερα, καμία μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες της χώρας. Δεκάδες Εργαστήρια σε όλη την χώρα, δεν λειτουργούν είτε από έλλειψη Ιατρών, είτε από έλλειψη αντιδραστηρίων και εξοπλισμού. Σοβαρά προβλήματα επίσης δημιουργούνται από το πάγωμα έγκρισης φαρμάκων, με αποτέλεσμα την έλλειψη απαραίτητων σκευασμάτων πχ καρδιολογικά, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.


Οι προμήθειες του ΕΟΠΥΥ, ήταν αποδεδειγμένα η κύρια αιτία, της σκανδαλώδους κατασπατάλησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ασφαλιστικών πόρων και συνεχίζει να παραμένει άλυτο πρόβλημα μέχρι σήμερα για τον ΕΟΠΥΥ. 

Η σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη του συστήματος LIS (μηχανοργάνωσης εργαστηρίων), έχει λήξει από εξαμήνου και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει μεριμνήσει να ανανεώσει όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει. Εργαστήρια 3 μήνες μετά το κλείσιμο των μονάδων να αδυνατούν μέχρι σήμερα να δώσουν αποτελέσματα εξετάσεων στους ασθενείς που διεκπεραιώθηκαν πριν τις 19/2/2014. Όλα αυτά για ένα σύστημα που πληρώθηκε εκατομμύρια από το Δημόσιο. Από τις 26 μονάδες LIS που πληρώθηκαν μόνο οι 9 είναι λειτουργικές ενώ οι υπόλοιπες σαπίζουν στα κουτιά τους 3 χρόνια.

Θα αποδοθούν κάποτε ευθύνες για όλα αυτά τα σκάνδαλα; 

Πολλές επαρχιακές Μονάδες ΠΕΔΥ στερούνται βασικών Ιατρικών ειδικοτήτων. Υπάρχουν Μονάδες ΠΕΔΥ που λειτουργούν με 3 και 4 Ιατρούς. Οι προ τριμήνου εξαγγελίες του υπουργού ότι θα καλύπτονταν άμεσα τα κενά Ιατρών που θα προέκυπταν αποδείχτηκε άλλο ένα τεράστιο ψέμα. Με περίσσιο θράσος ο υπουργός και με την ανοχή των ΜΜΕ διαβεβαιώνει, ότι οι μονάδες λειτουργούν κανονικά ενώ την πραγματικότητα την γνωρίζουν πολύ καλά τα εκατομμύρια πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι ΔΥΠΕ για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι να σχεδιάζουν πώς θα καλύψουν τα κενά των Νοσοκομείων αδιαφορώντας για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. 

Απαιτούμε από το υπουργείο να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι μονάδες και τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ.

Απαιτούμε την πολιτική παρέμβαση του Υπουργείου, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση όσον αφορά τις προμήθειες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ