2014-05-13 10:02:45
Φωτογραφία για Άρθρο του Σχη ε.α Αναστάσιου Φέγγου Υποψήφιου Ευρωβουλευτή του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
Γράφει ο Αναστάσιος Β. Φέγγος

Σχης ε.α. Πιλότος Ελικοπτέρου

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας

 

ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα έχει φθάσει στο έσχατο σημείο παρακμής. Τα συγκυβερνώντα κόμματα και οι συνέταιροι τους, ξένοι επίτροποι, έχουν απεμπολήσει την εθνική μας κυριαρχία και εκποιούν συνεχώς τον εθνικό μας πλούτο, εξευτελίζοντας διεθνώς την Ελλάδα και συρρικνώνοντας τον Ελληνισμό. Το πολιτικό κατεστημένο, με την βοήθεια των ΜΜΕ, και με την ανοχή των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, έχουν εγκαθιδρύσει μια ιδιότυπη δικτατορία. Το Σύνταγμα έχει πρακτικά καταλυθεί στο όνομα μιας εθνικής και οικονομικής πολιτικής που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και κατακρημνίζει το βιοτικό του επίπεδο, χωρίς να αφήνει ελπίδα ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Μετά τη Χρυσή Αυγή που κάνει συσσίτια μόνο για Έλληνες, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, κάνει χαριστικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, μόνο για ξένους.


Τον Ιούνιο του 2013, μόλις 11 μήνες πριν, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, χρειάστηκε κεφάλαια και τα πήρε από τους Έλληνες, οι οποίοι άλλοι εθελοντικά τα προσέφεραν συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε, και άλλοι υποχρεωτικά τα προσέφεραν μέσω της φορολογίας τους.

Πως έγινε αυτό ; Το Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης, χρηματοδοτείται με χρήματα των φορολογουμένων. Η αύξηση έγινε στην τότε προνομιακή τιμή των € 4,29, καθόσον αυτό προέκυπτε μετά από reverse split. Για να δοθεί μια αίσθηση του μεγέθους, η αναπροσαρμοσμένη μέση τιμή κλεισίματος της Εθνικής για το 2007, ήταν € 161.

Σήμερα, η Εθνική χρειάστηκε πάλι κεφάλαια. Αυτή τη φορά έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στα € 2,20 (τα μισά της περυσινής), αλλά αποφάσισε να προσφέρει τις φθηνές αυτές μετοχές μόνο σε ξένους, ή / και σε όσους έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο, οι Έλληνες που αποφάσισαν πέρυσι να στηρίξουν την Εθνική και την εθνική προσπάθεια, μένουν πάλι με το μουντζούρη στο χέρι και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα να βελτιώσουν τη θέση τους, συμμετέχοντας στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά:

Ποιος αποφάσισε ότι οι Έλληνες που έχουν ακόμη (βλακωδώς  τα χρήματά τους στην Ελλάδα, είναι πολίτες δεύτερης διαλογής και δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους «ξένους»;

Γιατί οι τράπεζες ALPHA και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, έκαναν τις φετινές τους αυξήσεις στις ίδιες ή και σημαντικά υψηλότερες τιμές από αυτές, που αγόρασαν οι Έλληνες πέρυσι, τιμώντας όσους τις εμπιστεύτηκαν, ενώ οι υπό κρατικό έλεγχο EUROBANK και Εθνική τις έκαναν σε σημαντικά χαμηλότερες; Που χάθηκαν τα λεφτά ;

Ποιος διασφαλίζει την ίση μεταχείριση όλων των επενδυτών, στο Ελληνικό χρηματιστήριο; Η «ξένη» αύξηση της Εθνικής και ο τρόπος που οι ξένοι πούλησαν μετοχές από την αύξηση της EUROBANK πριν καν τις πάρουν στα χέρια τους (πρακτική που απαγορεύεται δια νόμου στους Έλληνες), σίγουρα δεν διαβεβαιώνουν ότι αυτό ισχύει.

Όταν υπηρετούσα στην Κω διαπίστωσα ότι οι Ιταλοί κατά την διάρκεια της κατοχής των Δωδεκανήσων είχαν δημιουργήσει κτηματολόγιο. Η σύγχρονη Ελλάδα σήμερα δεν έχει και όπου έχει ξεκινήσει, οι χάρτες του Ε9 δεν αντιστοιχούν με του κτηματολογίου, ώστε οι επιτήδειοι να λυμαίνονται των περιουσιών στα μη καταγεγραμμένα κτήματα. Αποχέτευση δεν υπάρχει, εκτός από τις πρωτεύουσες μερικών νομών. Διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων σε σχέδια που δεν υλοποιούνται.

Παρόλα τα παραπάνω, σε ένα μη ανταποδοτικό περιβάλλον για τον πολίτη, 40 φόροι και ποικίλες επιθεωρήσεις στα ακίνητα, που μπορεί να είναι δεσμευμένα από το κράτος ή αποθηκευμένα σε τράπεζες, δημιουργώντας έτσι την νέα γενεά ΟΜΗΡΩΝ του πολιτικού συστήματος που δεν πράττει τίποτα, αλλά ελέγχει την οικογένεια σου μέσω της χρηματοδότησης για να πληρώνεις φόρους και κτιριακές επιθεωρήσεις. Το κερασάκι στην τούρτα το δένει η φράση « Οι άλλοι είναι χειρότεροι»

Εμείς δεν θέλουμε τα ψευτοδιλήμματα:

Απορρίπτουμε την πώληση της δημόσια περιουσίας, αλλά προσκαλούμε επενδυτές σε σταθερό φορολογικό πλαίσιο (δεν πουλάμε το Ελληνικό αλλά διαθέτουμε μακροπρόθεσμα σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, για προσέλκυση επενδυτών).

Απορρίπτουμε την διανομή των δήθεν πλεονασμάτων, σε μορφή επιδομάτων, σε πελατειακές συντεχνίες και αμειβόμενους μέσω υπεράκτιων εταιρειών και μειώνουμε το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους Έλληνες.

Απορρίπτουμε την φορολόγηση ακινήτων που είναι δεσμευμένα από τους κρατικούς φορείς και αντί αυτού τα απαλλοτριώνουμε,

Απαιτούμε την φοροαπαλλαγή όλων των δαπανών που βαρύνουν τα ακίνητα ή την αγροτική παραγωγή, καθώς και την απαλλαγή των ακινήτων από λογαριασμούς ΔΕΚΟ που αφήνουν απλήρωτους οι ενοικιαστές.

Απαιτούμε την αύξηση της φορολογία των εισαγομένων προϊόντων, από χώρες εκτός ΕΕ, για την προστασία των προϊόντων μας.

Πιστεύουμε ότι ο ανθρωπισμός δεν είναι προνόμιο αλλά καθήκον και απαιτούμε την ισοκατανομή όλων των οικονομικών μεταναστών στις χώρες της ΕΕ και την αλλαγή της επαχθούς σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με την καταγγελία των όρων της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά πολίτης με μόνο κίνητρο την φιλοπατρία και την αγωνία για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, δεσμεύομαι όπως και οι υπόλοιποι εκλεγέντες Ευρωβουλευτές του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας ότι θα καταθέτουμε το ήμισυ των μηνιαίων αποδοχών τους σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους υπέρ της Πατρίδας και του κοινωνικού συνόλου, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ