2014-05-13 16:34:06
Φωτογραφία για Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρωσία που βρίσκεται, όπου συναντήθηκε με στελέχη του υπουργείου εξωτερικών της χώρας.

Με αφορμή τα όσα αποκάλυψαν οι Financial Times για τη συνάντηση των Καννών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας στη Ρωσία» και χαρακτήρισε τον Σαμαρά ως «μαριονέτα του Μπαρόζο».

Αναλυτικά η δήλωση του κου Τσίπρα:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα συνομιλώντας με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα. Υπογραμμίσαμε τις ανησυχίες μας, τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες μας με τη ρωσική πλευρά κυρίως όμως υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ειρηνική επίλυση σε αυτή την κρίση. Και την ανάγκη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδειχθεί ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις, η διπλωματική οδός και όχι οι κυρώσεις και η κλιμάκωση της έντασης.


Τις τελευταίες μέρες επίσης είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και όχι πεδίο διχασμού στην καρδιά της Ευρώπης και ότι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον του είναι ο ουκρανικός λαός, μέσα από τις προβλεπόμενες συνταγματικά, δημοκρατικές διαδικασίες. Είτε αυτές είναι οι εκλογές, είτε τα δημοψηφίσματα.

Αυτό το λέω διότι το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των FinancialTimes. Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΦΟΒΑΤΑΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΛΟΥ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΦΟΒΑΤΑΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΛΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ