2014-05-14 13:07:17
Φωτογραφία για Συμβόλαιο θανάτου για επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη - Τρεις φορές προσπάθησαν, αλλά δεν τον σκότωσαν
Συμβόλαιο θανάτου, που επιχειρήθηκε να εκτελεστεί τρεις φορές, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του, ήταν η τριπλή απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 54χρονου πρατηριούχου υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη. Ηθικός αυτουργός είναι ένας 51χρονος Έλληνας, συνεταίρος του πρατηριούχου, και εκτελεστής του συμβολαίου ένας 35χρονος Γεωργιανός, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Τρεις φορές απέτυχαν να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου

Ο «άτρωτος» 54χρονος, που διατηρεί πρατήριο στην οδό Αγγελάκη, γλίτωσε από θαύμα σε τρεις διαδοχικές απόπειρες δολοφονίας του, από τον Αύγουστο του 2013 ως τον περασμένο Ιανουάριο.

Το περυσινό καλοκαίρι, δύο φορές μέσα σε δύο μέρες επιχείρησαν να τον σκοτώσουν με χειροβομβίδες που είχαν προσαρτηθεί στη μοτοσικλέτα του στην περιοχή της Τούμπας, αλλά ευτυχώς δεν εξερράγησαν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία με «χειρουργικές» κινήσεις τις εξουδετέρωσε.

Τον Ιανουάριο του 2014, ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο, σχεδόν εξ επαφής. Η σφαίρα διαπέρασε το σαγόνι του και έφυγε από το μάγουλο, χωρίς να σκοτώσει τον 54χρονο, ο οποίος μάλιστα, όπως είπε τότε στους αστυνομικούς κυνήγησε τον δράστη, χωρίς να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει.


Στις πολύωρες καταθέσεις του στην Ασφάλεια, ο πρατηριούχος αρνούνταν πεισματικά να αποκαλύψει ο,τιδήποτε για την πιθανή ταυτότητα και τα κίνητρα των επίδοξων δολοφόνων του, υποστηρίζοντας πως δεν περνάει από το μυαλό του ποιος και γιατί θα ήθελε να τον σκοτώσει.

Έπειτα από μεθοδική έρευνα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να περάσουν χειροπέδες τόσο στον ιθύνοντα νου όσο και στον φυσικό αυτουργό του συμβόλαιο θανάτου, το οποίο είχε ως κίνητρο τις οικονομικές διαφορές του 54χρονου πρατηριούχου με τον συνεταίρο του.

Πηγή: Έθνος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ