2014-05-15 01:23:08
Φωτογραφία για Πετυχαίνοντας υψηλές επιδόσεις στην ασφαλιστική βιομηχανία
Το οργανωτικό πνεύμα μπορεί κάποιες φορές να φαντάζει σαν δευτερεύουσας σημασίας παράγοντας μπρος στο πλήθος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών στους τομείς της οικονομίας, της αγοράς και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ωστόσο, για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική διαχείριση όλων αυτών των ζητημάτων, απαιτείται και μια αντίστοιχη αλλαγή κουλτούρας, σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers.

Η ίδια εταιρεία προβλέπει ότι μια πιο ευέλικτη, καινοτόμος, πελατοκεντρική και με καλύτερη αντίληψη των κινδύνων νοοτροπία θα κάνει τη διαφορά στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται: αν θέλει κανείς να προκαλέσει πραγματική αλλαγή και να προσφέρει πραγματική αξία, θα πρέπει να κοιτάξει τους ανθρώπους του και το περιβάλλον όπου λειτουργούν. Επιπλέον, ενώ οι εποπτικές αρχές στο παρελθόν δίσταζαν να θίξουν θέματα κουλτούρας, πλέον αυτή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας τους, καθώς επιδιώκουν καλύτερη αντίληψη των κινδύνων και πιο… πυκνό δίχτυ ασφαλείας για τους καταναλωτές.


Αλλά, ενώ πολλοί ασφαλιστές επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν την κουλτούρα τους σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα της αγοράς, οι περισσότεροι μένουν στην επιφάνεια διότι αποτυγχάνουν να μεταφράσουν τις υψηλές προσδοκίες τους σε πραγματικές αλλαγές του τρόπου με τον οποίο το προσωπικό τους συμπεριφέρεται και λαμβάνει αποφάσεις. Τα μέσα επικοινωνίας και η εκπαίδευση από μόνα τους δεν φέρνουν την αλλαγή.

H έκδοση της PwC με τίτλο «Unleashing the value from values», λοιπόν, υποστηρίζει ότι πρέπει οι επικεφαλής να αναγνωρίσουν τις πιο χαρακτηριστικές συνήθειες και διαδικασίες των ανθρώπων τους, τις «στιγμές που μετράνε», και να τις διαμορφώσουν δραστικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το κλειδί για να το καταφέρουν αυτό, πιστεύει η PwC, είναι οι πέντε χρυσοί κανόνες της κουλτούρας υψηλών επιδόσεων:

1. Βεβαιωθείτε ότι ο σκοπός, το όραμα και οι αξίες σας είναι ξεκάθαρες, απτές και αξιοποιήσιμες στην πράξη.

2. Αναγνωρίστε τις στιγμές που έχουν σημασία και εστιαστείτε σε αυτές.

3. Επιλέξτε την ενεργό ηγεσία και να δίνετε το καλό παράδειγμα.

4. Υποστηρίξτε τον συνδυασμό όλων των στοιχείων μιας κουλτούρας υψηλών επιδόσεων και επενδύστε σε αυτά.

5. Μετρήστε, ανατροφοδοτήστε και προσαρμόστε.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ