2014-05-24 04:18:04
Φωτογραφία για Σαρώνουν οι ευρωσκεπτικιστές στη Βρετανία
Το βρετανικό αντιευρωπαϊκό  Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) ήταν ο μεγάλος νικητής των τοπικών εκλογών στη χώρα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών, στις οποίες, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να γίνει ο μεγάλος νικητής

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ κατέγραψε σημαντικά οφέλη, αφαιρώντας έδρες από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Συντηρητικοί χάνουν 102 έδρες, το Εργατικό κόμμα κερδίζει 94, οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί χάνουν 83 και το UKIP κερδίζει 86 έδρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τους 72 ευρωβουλευτές τους, ωστόσο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ μαζί με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σημειώνεται πως το UKIP, το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την μείωση του αριθμού των μεταναστών, ελπίζει να εκμεταλλευθεί τις επιδόσεις του στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές για να ενισχύσει τη δυναμική του, ώστε να εξασφαλίσει τις πρώτες του έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ