2014-06-01 16:06:05
Φωτογραφία για Πόσο δύσκολο είναι να συνεχίσει κάποιος τον πρωταθλητισμό;
Διεξήχθη πριν λίγες μέρες η κορυφαία διοργάνωση της ενόργανης γυμναστικής, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, στο κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου έλαμψαν πέντε πατρινοί κατακτώντας επτά μετάλλια. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση δύο εξ αυτών, του Δημήτρη Κουλή και του Βασίλη Κόλλια.

* Δημήτρης Κουλής (ΑΓΟΠ): Στο σύνθετο έκανε δίζυγο, πλάγιο ίππο και άλμα. Προκρίθηκε στο άλμα και σε άλλα δύο όργανα, αγωνίστηκε μόνο στο άλμα, λόγω ενοχλήσεων από τραυματισμό και ήταν 5ος.

* Βασίλης Κόλλιας (ΑΓΟΠ): Στο σύνθετο έκανε πλάγιο ίππο, άλμα, έδαφος. Προκρίθηκε ως 1ος στα δύο πρώτα. Στους τελικούς των οργάνων κατέκτησε το χρυσό και στα δύο.

Αυτοί είναι οι αριθμοί, τα νούμερα, οι επιδόσεις. Ομως πίσω από όλα αυτά, πίσω από κάθε επιτυχία κρύβεται μια πολύ δύσκολη πορεία. Και οι δύο κολλητοί φίλοι έχουν το δικό τους «μυστικό». Στη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκαν μετά από 4ετή αποχή από τους αγώνες, για διαφορετικούς λόγους. Τι ήταν αυτό που τους απέτρεψε τόσα χρόνια να αγωνίζονται και τι ήταν αυτό που τους επανέφερε στους αγώνες και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.


Ο Δημήτρης Κουλής πριν τέσσερα χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Δεν θυμάται τίποτα για το πως έγινε, παρά μόνο πως όταν συνήλθε είχε περάσει ένας μήνας στην ΜΕΘ στο ΠΠΝΠ. Κεφάλι, σαγόνι, πλευρά, πόδι με μεγάλες ζημιές. Χρειάστηκαν εννέα χειρουργικές επεμβάσεις για να συνέλθει. Περπάτησε, ασκήθηκε, προπονήθηκε και να'τος στη Θεσσαλονίκη να διεκδικεί με αξιώσεις το μετάλλιο στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση. «Από τεσσάρων ετών είμαι στο γυμναστήριο. Η ενόργανη είναι η ζωή μου. Δειν γίνεται να μην ασχολούμαι» ήταν η απάντησή του.

Ο Βασίλης Κόλλιας έμεινε κι αυτός το ίδιο διάστημα εκτός αγώνων καθώς έδωσε βάρος στις σπουδές του. Είναι φοιτητής των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, απομένει η πτυχιακή του για να πάρει ειδικότητα ως Γυμναστής. Επέστρεψε στην Πάτρα, ξεκίνησε και πάλι προπονήσεις, πήγε στη Θεσσαλονίκη κι έβγαλε μάτια. Δεν είναι μόνο τα δύο χρυσά ή το ότι νίκησε τον σπουδαίο Βασίλη Τσολακίδη, αλλά το ότι παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, εντυπωσιάζοντας όλο τον κόσμο.

Και οι δύο πρωταθλητές, ο Βασίλης Κόλλιας και ο Δημήτρης Κουλής, έχουν κι άλλο κοινό σημείο. Δυστυχώς...

-Είναι και οι δύο, οι μοναδικοί αθλητές ενόργανης Γυμναστικής στου Λαδόπουλου! Τρίτος δεν υπάρχει!

- Είναι οι «απόβλητοι» αθλητές στο πάλαι ποτέ Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Διότι αυτοί, ως πατρινοί, «πληρώνουν» την διαφωνία μεταξύ νυν και πρώην διοίκησης της ΕΓΟ.

Είναι αυτοί που «πληρώνουν» την χρόνια κόντρα μεταξύ ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής στου Λαδόπουλου.

- Είναι αυτοί που είδαν να «αφαιρείται» η μία αίθουσα ενόργανης, όπου προπονούνταν με αποτέλεσμα να στριμωχτούν στην κεντρική αίθουσα. Οπου όταν θα πρέπει να προπονούνται στους κρίκους, δεν θα πρέπει να γυμνάζονται οι αθλητές τραμπολίνο (και το αντίστροφο).

- Είναι αυτοί που δεν έχουν προπονητή εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει προπονητής στην Πάτρα. Αποτέλεσμα ο ένας να προπονεί τον άλλον και καμιά φορά, να ξεκλέβει λίγο από το χρόνο του και να τους επιβλέπει, προπονητής άλλου σωματείου, ο των κοριτσιών της ενόργανης, Ηλίας Τσοπάνογλου.

- Είναι αυτοί που δεν εισέπραξαν ούτε ένα μπράβο από κανέναν αρμόδιο ή αναρμόδιο του αθλήματος.

Σημειωτέον, πως ο Βασίλης Κόλλιας, με τα σημερινά δεδομένα, είναι εκ των φαβορί για να προκριθεί με την Εθνική ομάδα στο επόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μαζί με τον Νίκος Ηλιόπουλο. Συναθλητής τους στον ΑΓΟΠ, που πήρε των ομματιών του κι έφυγε για την Αθήνα, όπου και διαπρέπει.

Σε ό,τι αφορά τον Κουλή, ο μέγας στόχος επιτεύχθηκε! Επέστρεψε σε επίπεδο κορυφής!

Ρεπορτάζ του Τάσσου Σταθόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησος της Κυριακής
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ