2014-06-03 12:56:07
Φωτογραφία για Αμφιβολίες για τα αίτια θανάτου του 20χρονου - Περιμένουν τις εξετάσεις
Αμφιβολίες εκφράζει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, επικαλούμενη τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου, για το κατά πόσο ο θάνατος του 20χρονου στα Χανιά οφείλεται σε λεπτοσπείρωση, κάτι που όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Την ίδια στιγμή στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης και οργάνωσης των υπηρεσιών ίσως και σήμερα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να συζητηθούν θέματα υγιεινής.

Αυτό που πάντως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Υγείας είναι ότι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής εξασφαλίζει την προστασία από τη λεπτοσπείρωση.

«Είχα μια επικοινωνία το μεσημέρι της Δευτέρας με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων τον κ. Μανούσακα και μου ότι δεν μπορούν να μας στείλουν δήλωση υγείας για το περιστατικό με τον 20χρονο γιατί κατά πάσα πιθανότητα μπορεί και να μην είναι λεπτοσπείρωση και θα πρέπει να περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις για να δούμε τι ακριβώς προκάλεσε το θάνατο του νέου» ανέφερε ο διευθυντής υγείας κ
. Δημήτρης Νικολακάκης. Η Διεύθυνση Υγείας ζητούσε τη δήλωση υγείας προκειμένου να ενημερωθει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και να ξεκινήσει η Διεύθυνση υγείας τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταδόθηκε το μικρόβιο στον 20χρονο.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γ. Αρχοντάκη διεθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, οι πρώτες διαγνώσεις έδειξαν ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση και ως τέτοια αντιμετωπίσθηκε.

Η Διεύθυνση υγείας επισημαίνει πως όταν λαμβάνονται τα συνιστώμενα μέτρα προφύλαξης διασφαλίζεται η μη μετάδοση της αρρώστιας. Ειδικότερα:

• Μέτρα ατομικής προστασίας όπως γάντια και γαλότσες για αυτούς που εργάζονται στην ύπαιθρο.

• Καλό πλύσιμο των χεριών όπως και των λαχανικών.

•Αποφυγή επαφής με λασπόνερα ή υγρού χώματος με ανοικτές πληγές ή αμυχές.

• Αποφυγή λασπόνερου ή μολυσμένου νερού με τα μάτια.

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Αναφορικά με καταγγελίες από πολίτες για μεγάλους αριθμούς αρουραίων σε περιοχές όπως το Κουμ Καπί και τα Παχιανά, ο κ. Νικολακάκης τονίζει την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος στις απαραίτητες μυοκτονίες.

«Η αρμοδιότητα αυτή αφορά το Δήμο. Πέρυσι είχαμε κάνει μια σύσκεψη με τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους και εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΧ για το θέμα. Τους είπα ότι κατά την άποψή μου πρέπει το θέμα να ανατεθεί η μυοκτονία σε εξειδικευμένα συνεργεία. Δεν ξέρω αν έγινε κάτι αλλά θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να το δουν το θέμα και όπου παρατηρείται αυξητικός αριθμός ποντικιών να κάνουν τις αναγκαίες μυοκτονίες».

Πηγή: cretalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ