2014-06-04 11:20:06
Φωτογραφία για Ντάισελμπλουμ: «Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χρειαστεί νέα βοήθεια»
Πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την Ελλάδα να λαμβάνει νέα βοήθεια, καθώς, μετά τον υπουργό Οικονομικών της... Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ίδια πεποίθηση εξέφρασε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ειδικότερα, ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του σε ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή, εμμέσως πλην σαφώς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα μας να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι το ύψος της βοήθειας θα είναι δυνατόν να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε και πρόσθεσε ότι το δημόσιο ελληνικό χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει, τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.


«Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου, η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια» επεσήμανε.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία καθίσταται περισσότερο ανταγωνιστική.

«Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο» επανέλαβε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Επιπλέον, είπε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τουρισμός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΑΝΑΤΖΕΡ Ο... ΧΟΥΤΟΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΑΝΑΤΖΕΡ Ο... ΧΟΥΤΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ