2014-06-11 10:09:28
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος: Από λανθασμένη βάση οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού
Αναγνωρίζει τις δυσκολίες

Λευκωσία: Ξεκινούν “από λανθασμένη βάση” οι νέες διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ευχόμενος να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες και να υπάρξει μία τελική διευθέτηση “για το καλό και των Ελλήνων και των Τούρκων νόμιμων κατοίκων αυτού του νησιού”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το Κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις προς επίλυση του προβλήματος, ο Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα ήθελε να ευχηθεί όπως “επιτύχουν οι συνομιλίες για το καλό του λαού μας”.

“Οι δυσκολίες”, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, “υπήρχαν πάντοτε και το Κυπριακό, επί σαράντα έτη από την εισβολή, δεν επιλύεται, διότι η τουρκική πλευρά έχει ένα στόχο: να δώσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς”.

“Εκείνο που μου κάνει εντύπωση”, είπε, “είναι οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Τουρκίας, τόσο του Προέδρου της Τουρκίας, όσον και του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, οι οποίοι ομιλούν περί δύο κρατών και δύο κράτη δεν νομίζω”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, “να σημαίνει ομοσπονδία”.


“Έχουμε αποφασίσει να συνομιλήσουμε για να κάνουμε μία λειτουργική ομοσπονδία και εκείνο επιθυμούμε”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, εκφράζοντας την πεποίθηση “ότι ξεκινούμε από λανθασμένη βάση και το τι θα καταφέρουμε δεν είμαι σε θέση να πω”, όμως, “να ευχηθώ να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες και να φθάσουμε σε ένα τέλος για το καλό και των Ελλήνων και των Τούρκων νόμιμων κατοίκων αυτού του νησιού”.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/203823/archiepiskopos-apo-lanthasmeni-vasi-oi-diadikasies-epilysis-tou-kypriakou#sthash.8nXQD7m8.dpuf
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ