2014-06-17 00:51:11
Φωτογραφία για Έρχονται τουρίστες αλλά... δεν ξοδεύουν στη Πελοπόννησο!
Ακόμα και τις κρουαζιέρες έχει επηρεάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα αρκετές κρουαζιέρες να έχουν αφενός μεν διακόψει τα δρομολόγιά τους προς την Ελλάδα και... συγκεκριμένα το Κατάκολο αλλά και οι περισσότερες να προσφέρουν δελεαστικά πακέτα οικονομικά, με σκοπό να προσελκύσουν τους τουρίστες, οι οποίοι όμως, δεν ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ήδη δαπανούν για τα εκδρομικά τους προγράμματα.

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην τοπική αγορά του Κατακόλου, καθώς οι έμποροι πλέον, «ψάχνουν» να βρουν τους τουρίστες στα μαγαζιά τους.

Με την άφιξη ενός νέου κρουαζιερόπλοιου, όπως αναφέρουν επαγγελματίες από το Κατάκολο, οι τουρίστες, που κάνουν την βόλτα τους στην αγορά, δυσκολεύονται πολύ να κάνουν αγορές από τα καταστήματα, κάτι που φανερώνει πως, οι επισκέπτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, από εκείνα που έχουν ήδη δαπανήσει για το εκδρομικό τους πακέτο.


Παράλληλα, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου Κατακόλου, Νίκος Γεωργιάδης, η υποτονική κίνηση, οφειλέται εν μέρει και στην άγρα πελατών που κάνουν, ορισμένα ταξιδιωτικά ιδιωτικά γραφεία, τα οποία, με πολύ χαμηλά ποσά παίρνουν τουρίστες από το Κατάκολο και τους μεταφέρουν στην Αρχαία Ολυμπία. «Οι εταιρείες κρουαζιεροπλοίας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη και στα έξοδά τους χρησιμοποιούν δελεαστικά πακέτα που ξεκινούν από 400 – 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι 1000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ένα κρουαζιερόπλοιο γεμίζει και από εκεί και πέρα ο κόσμος που διαχέεται στην αγορά δεν έχει τη δυνατότητα να χαλάσει περισσότερα χρήματα. Έχει να κάνει πραγματικά με την παγκόσμια οικονομία, το βλέπουμε αυτό και στους Άγγλους, στους Γάλλους, στους Πορτογάλους, στους Ιταλούς, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χαλάσουν χρήματα πέραν του πακέτου που έχουν πληρώσει και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι αντικατοπτρίζεται κι εδώ στην τοπική μας οικονομία. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα έτσι ώστε να αλλάξει ο τρόπος επισκεψιμότητας των κρουαζιεροπλοίων εδώ, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε υποδομές τέτοιες για να κρατήσουμε τον κόσμο πιο πολύ», ανέφερε ο κ. Μπουλούτας.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ