2014-06-26 07:39:05
Φωτογραφία για Το επετειακό selfie του Curiosity! [photo]
Το είπαμε μία, το είπαμε δύο, το είπαμε τρεις. Με αυτά και με αυτά, θα έχετε καταλάβει ότι υποκλινόμαστε μπροστά στις ικανότητες της NASA στις δημόσιες σχέσεις. Ικανότητες που θα ζήλευε και τυπάς που δουλεύει υποδοχή σε παραλιακό μαγαζί (για να αναφέρουμε και τα – για άλλους χαρμόσυνα, για άλλους δυσάρεστα – της εντυπωσιακής εισόδου του καλοκαιριού).

Μετά, λοιπόν, από το selfie που χώρεσε 36 χιλιάδες ανθρώπους, τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από το "αληθινό Gravity", και τον διαγωνισμό για να μαντέψουμε πότε θα αυτοκτονήσει ένα διαστημικό σκάφος, η μεγαλύτερη διαστημική υπηρεσία στον κόσμο αποδεικνύει ξανά πόσο αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών.

Τι έκανε αυτή τη φορά; Ενέδωσε για άλλη μία φορά, στη μανία των selfies. Συγκεκριμένα, χθες, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός αρειανού χρόνου από τότε που το Curiosity προσγειώθηκε στον κόκκινο πλανήτη, η NASA έδωσε εντολή στον ρομποτικό διαστημικό της εξερευνητή να στρέψει την κάμερά του προς το μέρος του, και να ποζάρει για ένα αρειανό φώτο-πορτραίτο.


Ιδού το επετειακό selfie του Curiosity:

Και για όσους μπορεί να παραπονιούνται ότι έχουμε στείλει ολόκληρο όχημα στον Άρη και αυτό ασχολείται με το αγαπημένο χόμπι εφήβων και λίγο μεγαλύτερων παιδιών, να θυμίσουμε ότι, στις 687 μέρες – τόσα γήινα 24ωρα διαρκεί ένας αρειανός χρόνος – που το Curiosity βρίσκετε στον κόκκινο πλανήτη, έχει φέρει εις πέρας μία σειρά από σημαντικές αποστολές.

Έκανε γεωτρήσεις, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν ο Άρης είχε ποτέ τις απαραίτητες συνθήκες για να φιλοξενήσει ζωή. Βρήκε τα στοιχειώδη συστατικά της ζωής σε πρώην πυθμένα λίμνης που το ίδιο ανακάλυψε. Οι εικόνες που τράβηξε, σε συνδυασμό με τα υλικά που συνέλεξε, είναι πολύτιμα για μελλοντικές έρευνες. Και χαρτογραφεί, καθημερινά, τον κόκκινο πλανήτη.

Δεν δικαιούται να γιορτάσει τον πρώτο αρειανό χρόνο σκληρής - σκληρής δουλειάς;

Στο κάτω κάτω, δεν είναι δα και το πρώτο του selfie:
pathfinder.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ