2014-07-01 10:34:10
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ''ΕΛΙΑΣ''
Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της ''Ελιάς'' συγκαλεί σήμερα, Τρίτη στις 13:00 ο Ευ.Βενιζέλος. Στην ατζέντα βρίσκεται «Η χάραξη της πορείας διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς», καθ' οδόν προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης του Οκτωβρίου. Ο Ευ.Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που θα μιλήσουν κατά τη συνεδρίαση, επιχειρούν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ενοποίηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως πρώτο βήμα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο η συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει να συνομιλήσει και με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όπως η ΔΗΜΑΡ και το ''Ποτάμι''.

Βενιζέλος: Ο λαός θέλει συνεργασίες

«Δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Αλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία. Περάσαμε στον ''συνεργατικό'' κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες», εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος έχει ουκ ολίγες φορές επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ ως δεύτερος κυβερνητικός εταίρος έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα.


Αίσθηση προκάλεσε εν τω μεταξύ το ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτημα περί ενδεχόμενου «μεγάλου συνασπισμού» δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε το 2012 τη συνεργασία «αλλά η πρότασή μας απερρίφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής και απορρίπτεται συνεχώς. Εμείς έχουμε έναν καθαρό λόγο, αυτοί πρέπει να τοποθετηθούν».

«Η χώρα δεν πάει σε εκλογές, βγήκε όρθια και αλώβητη από τις εκλογές», τόνισε δε, θέλοντας προφανώς να βάλει φρένο στο οιονεί προεκλογικό κλίμα που αρκετοί διαπιστώνουν μετά τις τριπλές κάλπες του Μάη.

Το άρθρο Δατσέρη

Στο ενδοπαραταξιακό πάντως επίπεδο με βασικό «μενού» την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς καταγράφεται έντονη κινητικότητα, δίνουν και παίρνουν τα «γεύματα» και τα «δείπνα», ενώ το άρθρο του Γιάννη Δατσέρη χθες στο «Εθνος» άναψε φωτιές, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ''Ελιά'' και στις διάφορες κινήσεις.

Ο πρώην επικεφαλής Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και συνομιλητής του Ευ. Βενιζέλου λέει ευθαρσώς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα υπόστασης και ότι μπορεί να διαλυθεί. Προτείνει μάλιστα νέο και ενιαίο πολιτικό φορέα και δύο κάλπες, μία για το όνομα, του κόμματος που «πρέπει να έχει τις λέξεις ελληνικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό» και μία για τη νομιμοποίηση της ηγεσίας στη νέα πορεία. «Και η Σαχάρα είναι brand name αλλά η άμμος της δεν παραπέμπει σε παραλία και δροσιά», υποστήριξε στον Ρ/Σ ''Βήμα FM'' ο κ. Δατσέρης εννοώντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν όλα τα ζητήματα.

Η άποψη όμως που αποτελεί τελευταίως βασικό θέμα στις διάφορες συναντήσεις στελεχών είναι ότι αυτός που θα εκλεγεί από το Ιδρυτικό Συνέδριο θα είναι πλήρως αρχηγός του κόμματος και της παράταξης. «Εγώ θα πρότεινα πάλι τον κ. Βενιζέλο», είπε για παράδειγμα ο κ. Δατσέρης υπογραμμίζοντας όμως ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί στο σκέλος της υπηρέτησης του εθνικού δημοσίου συμφέροντος, μέσα από την κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να πάρουν θέση για την «επόμενη μέρα», χωρίς ωστόσο να έχουν αποφασίσει αν θα ανοίξουν πλήρως τα χαρτιά τους με αφορμή τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, όπως π.χ. οι κ. Σκανδαλίδης, Ανδρουλάκης, Καρχιμάκης, η Φώφη Γεννηματά κ.ά., ή της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις 12 του μήνα όπου ενδέχεται να λάβουν τον λόγο οι κ. Χρυσοχοΐδης, Σαχινίδης, Μωραΐτης, ως «Βενιζελικοί», «Παπανδρεϊκοί», «Μεταρρυθμιστές», «Φιλολαϊκοί» κ.ά.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικούς του χώρου, όπως με τους Χρ. Σπίρτζη, Γ. Καββαθά κ.ά., ετοιμάζουν κείμενο θέσεων και τη συλλογή υπογραφών.

''The New Daily Mail'' 

με πληροφορίες από το ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ