2014-07-05 14:12:36
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Γέμισε ρωγμές απο τους σεισμούς το Λύκειο Καμαρών! - Δείτε φωτο
Από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας, γίνεται γνωστό ότι:

Τις προηγούμενες ημέρες κι έπειτα από έγγραφο της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Καμαρών κ.Σταυρούλας Αλεξανδροπούλου (στις24/6/2014) ,γνωστοποιήθηκε εγγράφως στην "Σ.Ε" ο εντοπισμός εμφανών ρωγμών σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του σχολικού κτιρίου μετά και τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αιγίου και της Αιγιάλειας.

Την επομένη (25/6/2014) ο Πρόεδρος της "Σ.Ε" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα Καμαρών όπου διαπίστωσε εμφανείς ρωγμές σε Αίθουσες Διδασκαλίας στο Ισόγειο του κτιρίου - όπου στεγάζεται το Γενικό Λύκειο Καμαρών- καθώς και στην εξωτερική επιφάνεια του Σχολικού Κτιρίου.

Αφού ενημερώθηκε, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ, εστάλη (στις 26/6/2014)κατεπείγον έγγραφο στον Γενικό Διευθυντή των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε" κ
. Λεωνίδα Θεοτοκάτο, μέσω του οποίου ζητείται η άμεση αποστολή κλιμακίου τεχνικών στο ΓΕΛ Καμαρών προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος και η επικινδυνότητα των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι σεισμικές δονήσεις, με την σαφή επισήμανση εκ μέρους της "Σ.Ε", οι όποιες ενέργειες ελέγχου της σοβαρότητας ή μη της κατάστασης αλλά και οι πιθανές τεχνικές εργασίες να γίνουν άμεσα προς αποφυγήν προβλημάτων επαναλειτουργίας του σχολείου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την πρωτοβουλία της "Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε" υιοθέτησε ομόφωνα - κατά την έκτακτη συνεδρίασή του και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας (στις 3/7/2014) ζητώντας την άμεση λήξη μέτρων (ελέγχου κι επιδιόρθωσης) από τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.Το Σάββατο 5 Ιουλίου, ο Αντιπρόεδρος των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε" κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, σ' επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της "Σ.Ε" τον ενημέρωσε πως εντός των προσεχών ημερών τεχνικό κλιμάκιο θα κάνει αυτοψία στο ΓΕΛ Καμαρών, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες απαιτούμενες εργασίες.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε δήλωσή του, αναφέρει:"Η Σχολική Επιτροπή Δ.Ε έχοντας επιληφθεί αρμοδίως εξαρχής του θέματος, παρακολουθεί την εξέλιξή του υπεύθυνα, προκειμένου να διασφαλίσει τάχιστα την στατική ασφάλεια της σχολικής μονάδας σε πλήρη εναρμόνιση με τον Δήμο Αγιάλειας, την Διεύθυνση του σχολείου και τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε".
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον ΑΠΟΕΛ ο Καραγκούνης;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον ΑΠΟΕΛ ο Καραγκούνης;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ