2012-04-25 12:04:16
Φωτογραφία για Στις 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Ολλανδία
Η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης και συμφώνησε στη διεξαγωγή εκλογών στις... 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των ανακτόρων.

Η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε τη Δευτέρα καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα κόμματα που συναποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές δαπανών 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των Βρυξελλών να πραγματοποιήσει.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα και την επόμενη μέρα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, συμφώνησαν στη διάρκεια συνεδρίασης, στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Ρούτε του συντηρητικού κόμματος VVD, επιδιώκει συμβιβαστική συμφωνία με το Εργατικό Κόμμα PvdA και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περάσουν οι περικοπές στον προϋπολογισμό, ύψους 14 ως 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέτρα αυτά θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου η Ολλανδία να μπορέσει να περιορίσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΠΕ, όπως επιτάσσει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ